Αλαλούμ με το Κοινωνικό μέρισμα: ΑμΕΑ καταγγέλλουν ότι τους απορρίπτει η εφαρμογή ως “μη δικαιούχους”

Χιλιάδες άτομα με αναπηρία καταγγέλλουν οτι η εφαρμογή koinonokomerisma.gr δεν δέχεται τις αιτήσεις τους για το κοινωνικό μέρισμα και τους απορρίπτει ως μη δικαιούχους.

Από την Τρίτη, οπότε άνοιξε η πλατφόρμα, χιλιάδες οικογένειες που έχουν ως μέλος του ΑΜΕΑ μπήκαν στην εφαρμογή για να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση. Όμως, με μεγάλη τους έκπληξη είδαν ότι το σύστημα δεν έκανε δεκτή την αίτησή τους.

Μιλώνστας στο News24/7 o πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Γιάννης Βαρδακαστάνης εξηγεί ότι μετά από επικοινωνία με εκπροσώπους του υπουργού Οικονομικών, υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην ΗΔΙΚΑ και όσοι έκαναν την αίτηση, μπορούν να ξαναπροσπαθήσουν από αύριο Πέμπτη. Ταυτόχρονα, ο κ. Βαρδακαστάνης χαρακτηρίζει κατάφωρη αδικία το γεγονός ότι το κοινωνικό μέρισμα δικαιούνται μόνο όσοι παίρνουν επίδομα από τον ΟΠΕΚΑ και δεν το δικαιούνται όσοι λαμβάνουν σύνταξη αναπηρίας, ακόμη και χαμηλή.

“Πρέπει να υπάρξει ένας μόνιμος μηχανισμός στήριξης αυτών των ανθρώπων και όχι κρατική φιλανθρωπία” αναφέρει χαρακτηριστικά.

news247gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΠού θα ταξιδέψεις μέσα στο 2020 ανάλογα με το ζώδιό σου
Επόμενο άρθροΤι συνέβη σε ένα παιδί που έμεινε 7 μήνες μακριά από οθόνες;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ