Αλαλούμ με δηλώσεις υπουργών για τα Χριστούγεννα εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων

αλαλούμ-με-δηλώσεις-υπουργών-για-τα-χρ-1153197
F

Πώς θα κάνουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι

Τα Χριστούγεννα 2021 πλησιάζουν και όπως φαίνεται η κυβέρνηση επιμένει στα ίδια μέτρα, χωρίς αλλαγές. Αυτό σημαίνει ρεβεγιόν στο σπίτι (ή σε εξωτερικούς χώρους εστίασης ανάλογα με τον καιρό) για τους ανεμβολίαστους. Και εκεί τα μέτρα τελειώνουν. Δεν φαίνεται να προχωράει lockdown τύπου Ευρώπης ή νέα μέτρα. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε χθες από το Λονδίνο ότι δεν θα προχωρήσει σε lockdown τύπου Αυστρίας για τους ανεμβολίαστους, καθώς τις προηγούμενες μέρες είχε καλλιεργηθεί διαφορετικό κλίμα από διάφορες δηλώσεις υπουργών.

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει με τα μέτρα που έχει λάβει έως τώρα, δηλαδή την απαγόρευση εισόδου ανεμβολίαστων σε κλειστούς χώρους εστίασης και τα ψώνια με rapid test.

Δεν αποκλείεται τελικά τα δύο rapid test ανά εβδομάδα για ανεμβολίαστους εργαζόμενους να γίνουν τρία, ενώ δεν φεύγει από το τραπέζι το rapid test για τα σούπερ μάρκετ.

Την ίδια ώρα πάντως τα νοσοκομεία βουλιάζουν στον κορονοϊό, οι γιατροί και οι νοσηλευτές προφανώς και έχουν κουραστεί από την κατάσταση, ενώ οι επιστήμονες βλέπουν αύξηση κρουσμάτων τουλάχιστον έως 5 με 10 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, εκτός από τα κρούσματα, το ουσιαστικό είναι ότι αυξάνονται οι νεκροί (πάλι χθες έφτασαν τους 80), αλλά και οι διασωληνωμένοι εντός και εκτός ΜΕΘ. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του διευθυντή ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, Νίκου Καπραβέλου, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, ως «εφιαλτική». Σημείωσε δε πως η τελευταία εφημερία στο νοσοκομείο ξεκίνησε χωρίς κανένα κρεβάτι κενό στις ΜΕΘ και πως άνθρωποι χάνουν την ζωή τους εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Σημειώνεται πως την Πέμπτη, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, θα παρουσιάσει αναλυτικά και συγκριτικά στοιχεία για τους θανάτους στην χώρα μας.

Τα δύο ενδεχόμενα νέα μέτρα

Όπως φαίνεται απο τώρα έως τα Χριστούγεννα υπάρχουν δύο μέτρα που θα εξέταζε το κυβερνητικό επιτελείο. Το πρώτο ενδεχόμενο αφορά στην αύξηση του αριθμού των τεστ για ανεμβολίαστους. Το δεύτερο, όμως, έχει να κάνει με την εφαρμογή του κυλιόμενου ωραρίου στις δημόσιες υπηρεσίες.

Επίσης, το ενδεχόμενο για τη διενέργεια rapid test για την είσοδο των ανεμβολίαστων στα σούπερ μάρκετ άφησε ανοιχτό η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, αν και σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι στο τραπέζι η λήψη κι άλλων μέτρων.

«Παρακολουθούμε τα κρούσματα καθημερινά. Η σύσταση είναι να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες επαφές. Το αν θα προχωρήσουμε σε περισσότερα μέτρα, είναι κάτι που πρέπει να συζητήσουμε με την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων. Αυτή τη στιγμή πάντως δεν είναι στο τραπέζι περισσότερα μέτρα», τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook