Αλαλούμ για την χαλάρωση των μέτρων: Άλλα λέει ο Πλεύρης, άλλα ο Οικονόμου…

αλαλούμ-για-την-χαλάρωση-των-μέτρων-άλ-1354598

Εν αναμονή των αυριανών εισηγήσεων της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων διφορούμενα είναι τα μηνύματα των κυβερνητικών στελεχών

Διφορούμενα είναι τα μηνύματα που εκπέμπουν κυβερνητικά στελέχη όσον αφορά την πιθανότητα χαλάρωσης κάποιων περιοριστικών μέτρων.

Εν αναμονή των αυριανών εισηγήσεων της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, παραδέχτηκε ότι στις σκέψεις της κυβέρνησης είναι η χαλάρωση των μέτρων, φέρνοντας ως παράδειγμα την επαναφορά της μουσικής στα καταστήματα και την αύξηση πληρότητας στα γήπεδα.

«Αύριο συνεδριάζει η Επιτροπή. Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα, υπό την έννοια ότι λόγω της μεταδοτικότητας της Όμικρον τα πολύ περιοριστικά μέτρα δεν έχουν απόδοση. Θεωρούμε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι επαρκή. Από κει και πέρα υπήρξαν και κάποια μέτρα τα οποία ελήφθησαν κυρίως με γνώμονα την εορταστική περίοδο, όπως η μουσική. Θα συζητήσουμε με την Επιτροπή, εάν αυτά τα μέτρα που είχαν μία στόχευση, να περιορίσουν κάποια πάρτι, έχουν κάποιο νόημα», δήλωσε ο κ. Πλεύρης.

«Όπου μπορέσει να υπάρξει μια αποκλιμάκωση, για παράδειγμα να μην έχουμε τον αυστηρό παράγοντα των 1.000 ατόμων σε αγωνιστικές δραστηριότητες, ή να υπάρχει μία πιο κανονική εστίαση», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Λίγη ώρα αργότερα, μέσα από το ίδιο κανάλι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, επιχείρησε να τραβήξει τα… γκέμια, λέγοντας ότι είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για χαλάρωση των μέτρων, ωστόσο δεν απέκλεισε «σημειακά να γίνουν πράγματα».

«Πρέπει να είναι κανείς λίγο ακόμα προσεκτικός. Νομίζω κάθε εβδομάδα θα αξιολογούνται τα δεδομένα. Θα περιμένουμε την εισήγηση της Επιτροπής. Είναι πρόωρο αυτή τη στιγμή να μιλήσουμε για χαλάρωση και να εκπέμψουμε αυτό το μήνυμα. Δεν αποκλείω σημειακά να γίνουν κάποια πράγματα», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook