Ακυρώθηκαν αγώνες στο MotoGP λόγω κορoνοϊού

ακυρώθηκαν-αγώνες-στο-motogp-λόγω-κορoνοϊού-1006970

Ο φόβος και τα μέτρα αντιμετώπισης για τον κορονοϊό έχει οδηγήσει και σε πλήθος αναβολών αθλητικών αναμετρήσεων και άλλων αγώνων, μεταξύ των οποίων και το Grand Prix μοτοσικλέτας (Moto GP) στην Ταϊλάνδη.

Πιο συγκεκριμένα, ο αγώνας που έχει προγραμματιστεί για τις 22 Μαρτίου, αναβλήθηκε λόγω της επιδημίας κορονοϊού (COVID-19), όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της χώρας Ανουτίν Χαρνβιρακούλ.

«Πρέπει πρώτα να επικεντρωθούμε στην πανδημία. Πρέπει να αναβάλουμε τον αγώνα μέχρι να υπάρξει νέα ειδοποίηση», δήλωσε ο Χαρνβιρακούλ που είναι επίσης υπουργός Υγείας.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται την επόμενη μέρα, μετά την ακύρωση του Grand Prix μοτοσικλέτας στο Κατάρ, τον πρώτο αγώνα της σεζόν, που ήταν να διεξαχθεί στις 8 Μαρτίου.

Αξίζει να σημειωθεί δε πως έξι από τους αναβάτες στην κορυφαία κατηγορία της MotoGP είναι Ιταλοί και αρκετές ομάδες όλων των κατηγοριών προέρχονται από την Ιταλία.

Μιλώντας για την απόφαση να ακυρώσει τους αγώνες στο Κατάρ, εκπρόσωπος της διοργάνωσης MotoGP δήλωσε: «Η Ιταλία παίζει ξεκάθαρα έναν ζωτικό ρόλο στο πρωτάθλημα και σε όλες τις κατηγορίες του MotoGP και ως εκ τούτου έχει ληφθεί απόφαση για την ακύρωση του πρωταθλήματος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook