Ακυρώνεται το πρόστιμο στο Notos – Ανοίγουν τα πολυκαταστήματα

ακυρώνεται-το-πρόστιμο-στο-notos-ανοίγου-1202874

«Mea Culpa» από το υπουργείο Ανάπτυξης και την Γενική Γραμματεία Εμπορίου για το πρόστιμο στα πολυκαταστήματα της Notos Com. Όχι μόνο το παίρνει πίσω, αλλά λειτουργούν από αύριο κανονικά τόσο το εν λόγω κατάστημα όσο και το Attica, καθώς επίσης και οποιαδήποτε άλλο κατάστημα με ενιαίο ΑΦΜ σε οποιαδήποτε άλλο μέρος της χώρας εκτός Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Κοζάνης.

Μία ημέρα μετά την άρση περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας με το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων κι αφού προηγουμένως είχε προκληθεί μπέρδεμα για το ποιος επιτρέπεται να ανοίξει και ποιος όχι, οδηγώντας ακόμα και στην επιβολή προστίμων, τώρα το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στέλνει διευκρινίσεις, ώστε να «ξεκαθαρίσει» το τοπίο.

Στην επιστολή που υπογράφει ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης διευκρινίζεται εάν επιτρέπονται να λειτουργούν τα shop in shop εντός των πολυκαταστημάτων, απαντώντας εμμέσως και στα ερωτηματικά που δημιουργήθηκαν για την νομιμότητα λειτουργίας των καταστημάτων Attica και Notos, με το δεύτερο να υποχρεούται σε πρόστιμο, επειδή δεν προβλεπόταν να λειτουργήσει σύμφωνα με τους ειδικούς όρους.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

«Διευκρινίσεις ως προς την αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων που λειτουργούν υπό το καθεστώς, υποκατάστημα εντός πολυκαταστήματος (shop in a shop), στις περιοχές που εντάσσονται στο επιδημιολογικό επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, από τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 έως και τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2021, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας σύμφωνα με την υπ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 20651/3-4-2021 κοινή υπουργική απόφαση Β΄1308».

Προς διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς και των συνθηκών του υγιούς ανταγωνισμού, διευκρινίζονται τα κάτωθι:

Α) Η αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων που προβλέπεται με την ως άνω ΚΥΑ, αφορά στις επιχειρήσεις που λειτουργούν υπό το καθεστώς υποκατάστημα εντός πολυκαταστήματος (shop in a shop), διαθέτουν δικό τους ΑΦΜ, διαφορετικό από τα υπόλοιπα που φιλοξενούνται στο πολυκατάστημα και εξυπηρετούν τους καταναλωτές σε δικό τους αυτοτελή χώρο (corner).

Β) Στην αναστολή λειτουργίας που προβλέπεται με την ως άνω ΚΥΑ, δεν εμπίπτουν ωστόσο οι επιχειρήσεις εκείνες οι οποίες λειτουργούν υπό την διαχείριση ενός νομικού προσώπου και εκθέτουν τα προϊόντα τους σε ενιαίο χώρο, εκτεινόμενο σε έναν ή περισσότερους ορόφους, ακόμη και αν πρόκειται για προϊόντα διαφορετικών εμπορικών σημάτων. Οι επιχειρήσεις αυτές μπορούν να λειτουργούν σύμφωνα με την μέθοδο καθορισμού ραντεβού για αγορά εντός καταστήματος (click inside) και καθορισμού ραντεβού για παράδοση εκτός καταστήματος (click away). Επιπρόσθετα για αυτές ισχύουν τα μέτρα της αναλογίας του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ και ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός των 20 ατόμων.

Oπότε δεν αποκλείεται και άλλα πολυκαταστήματα που πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους από αύριο Τετάρτη, τόσο με τη μέθοδο του click away όσο και με τη μέθοδο του click inside.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook