Ακριβότεροι αλλά πιο προσιτοί οι λογαριασμοί ενέργειας, λέει ο Σκρέκας

ακριβότεροι-αλλά-πιο-προσιτοί-οι-λογα-1402568

Στην ενεργειακή επάρκεια της χώρας, τη νέα επιδότηση για φυσικό αέριο και το νέο «Εξοικονομώ» αναφέρθηκε ο Κώστας Σκρέκας ενώ παρουσίασε τα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση για να «θωρακίσει» τους πολίτες ενόψει χειμώνα.

Ο υπουργός Ενέργειας αναγνώρισε ότι τους τελευταίους μήνες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές παρουσιάζουν ανοδική τάση, ωστόσο, όπως τόνισε, «βασικός μας στόχος είναι να μπορούν τα νοικοκυριά να πληρώσουν και θα διατηρήσουμε με κάθε τρόπο τους λογαριασμούς ενέργειας προσιτούς».

Παράλληλα, επισήμανε ότι «η ΔΕΗ έχει ανακοινώσει διακανονισμούς για 18-24 μήνες και φαίνεται ότι ικανοποιούνται, όταν οι πολίτες προσφεύγουν και καταφέρνουν να αποπληρώσουν».

Για τα περίπου 700.000 νοικοκυριά που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, ο κ. Σκρέκας στο OPEN μιλώντας στο είπε: «Δεν μπορούν οι περισσότεροι να στραφούν στο πετρέλαιο από το φυσικό αέριο. Για τον λόγο αυτό ανακοινώσαμε 90 ευρώ επιδότηση, δηλαδή 9 λεπτά τη μέρα για τον μήνα Οκτώβρη.

Κι αυτό θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες». «Με τις σημερινές τιμές διασφαλίζουμε ότι οι λογαριασμοί θα είναι προσιτοί» ανέφερε και πρόσθεσε ότι ο λογαριασμοί «θα είναι πιο ακριβοί από την περσινή χρονιά, αλλά όχι σε ένα επίπεδο που θα είναι αδύνατο για ένα νοικοκυριό να ζεστάνει το σπίτι του».

Για την ενεργειακή επάρκεια σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει σημαντικές κινήσεις, όπως η επέκταση της πλωτής δεξαμενής LNG στη Ρεβυθούσα για να μην χρειαστεί οι πολίτες να πάρουν «ρεύμα με δελτίο». «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί» σημείωσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook