Ακριβότερες οι διακοπές στα Χανιά λόγω της αύξησης στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

ακριβότερες-οι-διακοπές-στα-χανιά-λόγ-1449608

Αντιμέτωποι με συνεχείς αυξήσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτήριων βρίσκονται οι ταξιδιώτες ενώ όσοι δεν προνόησαν ώστε να κλείσουν εγκαίρως εισιτήριά τους για τις καλοκαιρινές διακοπές, αναμένεται το επόμενο διάστημα να τα πληρώσουν ακόμη πιο ακριβά.

Σύμφωνα με το cnn.gr στις αρχές του καλοκαιριού, οι ανατιμήσεις που είχαν γίνει τους τελευταίους μήνες ανέβαζαν το κόστος των ναύλων κατά 25%-30% τόσο για τους επιβάτες όσο και για τα οχήματα, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Με τις νέες αυξήσεις οι όποιες έγιναν μέσα στον Ιούνιο από ορισμένες εταιρείες αλλά κι εκείνες που, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, αναμένονται από την 1η Ιουλίου σε κάποιους προορισμούς, το αυξημένο κόστος εκτιμάται ότι τελικά θα αγγίξει συνολικά έως και το 40%.

Το ράλι ανόδου στις τιμές των καυσίμων υπολογίζεται πως έχει εκτοξεύσει τις λειτουργικές δαπάνες των πλοίων στο 70%, την ίδια στιγμή που δεν φαίνονται προς το παρόν στον ορίζοντα, σημάδια αποκλιμάκωσης. Το αποτέλεσμα είναι να συμπαρασύρονται προς τα πάνω και τα εισιτήρια για τους επιβάτες, οι οποίοι βλέπουν τα έξοδα που υπολόγιζαν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές να αυξάνονται διαρκώς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος των μετακινήσεων είναι πλέον εκείνο που κατέχει τη μερίδα του λέοντος στις συνολικές δαπάνες για τις διακοπές, καθώς υπολογίζεται πως είναι έως και τριπλάσιο σε σχέση με τα έξοδα διαμονής.

Οι τιμές στις αρχές Ιουνίου και οι νέες αυξήσεις

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN Greece στις αρχές του Ιούνιου, το κόστος της μετακίνησης με πλοίο για μία τετραμελή οικογένεια, με δύο ανήλικα παιδιά και το αυτοκίνητό τους προς δημοφιλείς προορισμούς είχε ήδη εκτιναχθεί συγκριτικά με τα προηγούμενα καλοκαίρια.

Ενδεικτικά για ένα ταξίδι στη Νάξο στην οικονομική θέση, καλούνταν να πληρώσουν 502 ευρώ, με τα 216 ευρώ να είναι η δαπάνη για την μετακίνηση του αυτοκινήτου.

Στη Ρόδο σε οικονομική θέση χωρίς καμπίνα το κόστος έφτανε τα 776 ευρώ ενώ με καμπίνα -καθώς το ταξίδι διαρκεί πολλές ώρες- ανέβαινε στα 880 ευρώ.

Στα Χανιά τα εισιτήρια κόστιζαν 405 ευρώ στην οικονομική θέση. Με καμπίνα, η συνολική τιμή αυξανόταν στα 534 ευρώ.

Εάν πάλι, επέλεγαν έναν πιο κοντινό προορισμό χωρίς αυτοκίνητο, όπως για παράδειγμα την Ύδρα, το κόστος έφτανε τα 210 ευρώ.

Κι ενώ οι παραπάνω τιμές ίσχυαν για τις κρατήσεις που γίνονταν στους συγκεκριμένους προορισμούς λίγο πριν από τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με βάση τις εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς οι επερχόμενες αυξήσεις αναμένεται να είναι της τάξεως του 5-7%, ανάλογα με τον προορισμό και την εταιρεία από τις αρχές Ιουλίου.

Κατά συνέπεια, οι ταξιδιώτες οι οποίοι δεν έχουν κλείσει ακόμα τα ακτοπλοϊκά τους εισιτήρια θα κληθούν να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη από ό,τι υπολόγιζαν στις αρχές του καλοκαιριού.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook