Ακραίες καταστάσεις στη Βρετανία λόγω καύσωνα: Περιορισμοί στο νερό, αντιηλιακό στα γουρούνια

ακραίες-καταστάσεις-στη-βρετανία-λόγ-1488872

«Λυγίζει η Βρετανία εν μέσω του καύσωνα», είναι ο τίτλος του νέου δημοσιεύματος της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail», η οποία απαριθμεί όλα τα πρωτοφανή μέτρα που έχουν πάρει επιχειρήσεις και πολίτες για την διαχείριση του πρωτοφανούς καύσωνα στη χώρα.

Αυτή τη στιγμή, η θερμοκρασία στο Λονδίνο αγγίζει τους 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ το θερμόμετρο προβλέπεται να αγγίξει ακόμα και τους 39 βαθμούς εντός της εβδομάδας. Πρόκειται για αστρονομικά νούμερα σε μία χώρα η οποία δεν είναι συνηθισμένη αλλά ούτε και προετοιμασμένη για τέτοιου είδους καύσωνες, καθώς πολλά από τα κτίριά της δεν διαθέτουν σύστημα κλιματισμού.

Η καθημερινότητα στη βρετανική μητρόπολη έχει διαταραχθεί πλήρως: τα τρένα έχουν διακόψει την κανονική τους λειτουργία, οι αστυνομικοί προσφέρουν νερό στους άλλοτε ακίνητους φύλακες της βασίλισσας και τα νερά πωλούνται με φειδώ.

Σούπερ μάρκετ: Περιορισμός στο εμφιαλωμένο νερό, ανάσες δροσιάς στους καταψύκτες

Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια ταμπέλα, η οποία βρισκόταν στη δημοφιλή αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Aldi» και έγραφε: «Μέχρι ένα είδος εμφιαλωμένου νερού ανά άτομο», αναγκάζοντας τους καταναλωτές να επιλέξουν ανάμεσα στο ανθρακούχο και το μεταλλικό νερό.

Ταυτόχρονα, έχουν κυκλοφορήσει και βίντεο που δείχνουν τις σοκολάτες να λιώνουν στα ράφια των καταστημάτων, ενώ, σύμφωνα με την «Daily Mail», σούπερ μάρκετ της Ισλανδίας προσκαλούν τους πελάτες να δροσιστούν στους… καταψύκτες των καταστημάτων.

Μάλιστα, η ζέστη φαίνεται να έχει οδηγήσει κάποιους απεγνωσμένους πολίτες να… πετάξουν τα ρούχα τους, καθώς σε πολλά καταστήματα και παμπ οι πελάτες καλούνται να φορέσουν τις μπλούζες τους.

Παιχνιδότοπος κλείνει λόγω καυτής άμμου

Ένα εμπορικό κέντρο στο Λέστερ (Humberstone Gate) αναγκάστηκε να κλείσει για δύο ημέρες τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που διαθέτει για να παίζουν τα παιδιά, ανακοινώνονται ότι η άμμος είναι «πολύ καυτή για να παίξουν τα παιδιά».

Αντιηλιακό και ανεμιστήρες για τα… γουρούνια

Αντιηλιακό για να προστατεύσουν το ευαίσθητο δέρμα των γουρουνιών τους από τον ήλιο χρησιμοποιούν οι κτηνοτρόφοι που συμμετέχουν στην μεγαλύτερη αγροτική εκδήλωση της Βρετανίας, «Βασιλικό Ουαλικό Σόου».

Όπως αποκαλύπτει Έλα Μέιρ, βραβευμένη χοιροτρόφος, πολλοί είναι εκείνοι που καλύπτουν τα γουρούνια τους με βρεγμένες πετσέτες, ενώ επιστρατεύουν ακόμα και ανεμιστήρες για να τα κρατήσουν δροσερά.

Τέλος οι ωριαίες αποβολές εξαιτίας του καύσωνα

Ένα γυμνάσιο στο Γουόρτσεστερ αποφάσισε να ακυρώσει τις αποβολές για σήμερα και για αύριο, αφού η παραμονή των παιδιών στον ανυπόφορο καύσωνα θα μπορούσε να αποβεί επικίνδυνα για τους μαθητές, ενώ ένα δημοτικό στο Μέρσισαϊντ ακύρωσε τις αθλητικές δραστηριότητες για σήμερα.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook