Ακόμη πιο κοντά στη σύσταση Δημοτικής Αστυνομίας στα Χανιά

ακόμη-πιο-κοντά-στη-σύσταση-δημοτικής-778816

Ένα ακόμη βήμα, τυπικό μεν, απαραίτητο δε, για την επαναφορά της Δημοτικής Αστυνομίας στα Χανιά έλαβε χώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.

Κατά την σημερινή συνεδρίαση, δεσμεύθηκε το ποσό που απαιτούνταν από τον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2021, ώστε να προχωρήσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην έγκριση της τελικής απόφασης για την ύπαρξη ενός τμήματος Δημοτικής Αστυνομίας.

Ακολουθεί όμως αρκετή γραφειοκρατία από άλλους αρμόδιους:

Αρχικά θα πρέπει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης να εγκρίνει την απόφαση. Αν αυτό συμβεί, θα σταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών και όταν υπογραφεί από την ηγεσία του υπουργείου, θα δημοσιευτεί σε ΦΕΚ.

Η λεπτομέρεια που κρύβεται σε αυτή τη διαδικασία είναι ότι ο Δήμος μπορεί να έχει προβλέψει 49 θέσεις για το τμήμα της Δημοτικής Αστυνομίας, αλλά το ΥΠΕΣ μπορεί να του εγκρίνει προς πρόσληψη έναν οποιονδήποτε αριθμό που εκείνο θα κρίνει σκόπιμο. Που σημαίνει ότι μπορεί το τμήμα να αρχίσει τη λειτουργία του με λιγότερους υπαλλήλους από τους προβλεπόμενους 49.

Το προσωπικό θα προσληφθεί μέσω του ΑΣΕΠ.

Με αυτά τα δεδομένα, γίνεται κατανοητό πως η επανεμφάνιση της Δημοτικής Αστυνομίας στα Χανιά δεν θα γίνει αυτό το καλοκαίρι. Όμως, αν η αυριανή απόφαση εγκριθεί από όλες τις ανώτερες διοικητικές βαθμίδες, ο Δήμος Χανίων θα έχει πλέον ως αναπόσπαστο μέρος του το τμήμα της Δημοτικής Αστυνομίας, άσχετα αν στελεχωθεί άμεσα ή χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο. Και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, τονίζουν στη δημοτική αρχή, καθώς θα πρόκειται για μια παρακαταθήκη για την πόλη.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook