Ακόμη και στη μισή τιμή: Αυτή είναι η καλύτερη ημέρα για να αγοράσετε αεροπορικά εισιτήρια

ακόμη-και-στη-μισή-τιμή-αυτή-είναι-η-κα-1406009

Με όλο και περισσότερους να αποφασίζουν σιγά σιγά να ξαναμπούν στο αεροπλάνο για ένα ταξίδι στο εξωτερικό, οι αναζητήσεις για το πιο οικονομικό εισιτήριο έχουν αυξηθεί.

Υπάρχει τελικά ιδανική στιγμή για κάποια κράτηση;

Ο αστικός μύθος λέει πως από τους κυνηγούς, του ψαράδες και τους ταξιδιώτες υπάρχει πιθανότητα να ακούσεις τα μεγαλύτερα ψέματα. Όσον αφορά τους τελευταίους, αυτό που ακούμε συχνά έχει να κάνει με τον τρόπο που «έκλεισαν φθηνά αεροπορικά εισιτήρια». Στο παρελθόν ακούγαμε πολλούς να ισχυρίζονται πως η καλύτερη ημέρα για μια κράτηση είναι η Τρίτη (αργά το βράδυ), ωστόσο από τη στιγμή που πλέον όλα γίνονται online, αυτά έχουν από μικρή έως ελάχιστη σημασία.

Εν ολίγοις, όταν πρόκειται για αγορά ενός φθηνού αεροπορικού εισιτηρίου, δεν υπάρχει ιδανική ημέρα, αλλά ιδανική στιγμή. Σύμφωνα με έρευνα που έκανε το CheapAir.com και στην οποία μετρήθηκαν εκατομμύρια πτήσεις, αποδείχθηκε πως η καλύτερη στιγμή για να κλείσετε ένα εισιτήριο είναι ακριβώς 76 ημέρες πριν από την ημέρα που ιδανικά θα θέλατε να πετάξετε, είτε πέφτει Τρίτη είτε οποιαδήποτε άλλη μέρα μέσα στην εβδομάδα. Η διαφορά σε αυτή την περίπτωση είναι μεγάλη και μπορείτε να βρείτε ένα εισιτήριο ακόμη και στη μισή τιμή από αυτή, που θα το κλείσει κάποιος που θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή.

Η διακύμανση των τιμών στο διαδίκτυο και οι συνεχείς αλλαγές στους αλγόριθμους καθιστούν πρακτικά αδύνατο να ορίσετε μια συγκεκριμένη ημέρα και ώρα για να πετύχετε την καλύτερη τιμή. Σύμφωνα με τον Nicky Kelvin, διευθυντή της Points Guy του Ηνωμένου Βασιλείου, «οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους τείνουν να πωλούν πρώτα τις φθηνότερες θέσεις τους, οπότε αν ψάξετε αρκετά νωρίς θα εντοπίσετε τις καλύτερες προσφορές. Το πιο σημαντικό πάντως σε μια αναζήτηση για οικονομική πτήση είναι το να είμαστε ευέλικτοι».

Μπορεί να μην υπάρχει ιδανική ημέρα για να κλείσετε εισιτήριο, ωστόσο υπάρχει ιδανική για να ανεβείτε στο αεροπλάνο. Τι εννοούμε; Συνήθως οι πτήσεις μέσα στην εβδομάδα, όπως για παράδειγμα την Τρίτη ή την Τετάρτη είναι πολύ πιο οικονομικές από αυτές του Παρασκευοσαββατοκύριακου για προφανείς λόγους. Επίσης, καλό θα ήταν να γνωρίζετε πως οι πτήσεις στους πιο ήσυχους μήνες από μέσα Απρίλη μέχρι τις αρχές Ιουνίου και από τα τέλη του Αυγούστου μέχρι τις αρχές Οκτώβρη, είναι αρκετά πιο φθηνές από αυτές των υπόλοιπων ημερών του χρόνου.

Πώς θα καταφέρετε τώρα να κλείσετε το καλύτερο deal; Ένα από τα καλύτερα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε τις τιμές σε πολλές πτήσεις ταυτόχρονα είναι το Google Flights. Αυτό το νέο εργαλείο σας επιτρέπει να ορίσετε προτιμήσεις όπως «οποιοδήποτε ταξίδι μέσα στο Σαββατοκύριακο για τους επόμενους έξι μήνες» και να βρείτε πραγματικά value for money επιλογές.

plus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook