Ακόμα ένας γνωστός ηθοποιός κατηγορείται για βιασμό – Τι υποστηρίζει ο ίδιος

ακόμα-ένας-γνωστός-ηθοποιός-κατηγορε-1300287

Ακόμη ένας ηθοποιός κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του συγκεκριμένου για το αδίκημα του βιασμού έπειτα από καταγγελία γυναίκας συναδέλφου του ότι την βίασε το 2020.

Ο σχετικός φάκελος έφτασε στα χέρια του κ. Σπυρόπουλου μέσω του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και του προέδρου του πειθαρχικού οργάνου του Σωματείου, Πασχάλη Τσαρούχα.

Τι υποστήριξε ο ηθοποιός

Ο ηθοποιός πάντως, ο οποίος έγινε γνωστός κυρίως μέσα από τη συμμετοχή του σε θεατρικές παραστάσεις, στις εξηγήσεις που έδωσε στον εισαγγελικό λειτουργό αρνήθηκε την πράξη που του αποδίδεται, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε συναίνεση. Η δικογραφία διαβιβάστηκε ήδη σε ανακριτή.

Η πρώτη δίκη για το ελληνικό #metoo

Την ίδια ώρα, προσδιορίστηκε και η πρώτη δίκη για το ελληνικό #metoo.

Συγκεκριμένα , στις 12 Ιανουαρίου 2022, στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας θα καθίσει ο προπονητής της ιστιοπλοΐας, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος για την πράξη του βιασμού σε βάρος ανήλικης μαθήτριας.

Η εν λόγω υπόθεση αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που άνοιξε μετά τις αποκαλύψεις στις οποίες είχε προχωρήσει η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου.

Η κατάθεσή της, όπως φάνηκε και στην πορεία, άνοιξε τον δρόμο και σε άλλα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης να βρουν το κουράγιο και να καταγγείλουν τους υπεύθυνους των εις βάρος τους αξιόποινων πράξεων.

Πηγή: enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook