Ακολούθησαν το google maps και… κόλλησαν σε χωράφι

Περίπου 100 οδηγοί στο Κολοράντο ακολούθησαν μία προτεινόμενη παράκαμψη του Google maps και βρέθηκαν εκτός δρόμου κολλημένοι σε ένα άδειο χωράφι.

Η τεχνολογία δεν προτείνει πάντα τις πιο έξυπνες λύσεις, αυτό έδειξε η… εμπειρία που είχαν εκατό οδηγοί στο Κολοράντο των ΗΠΑ, όταν ακολούθησαν μία εναλλακτική διαδρομή/ παράκαμψη για να αποφύγουν ένα μποτιλιαρισμένο δρόμο. Μόνο που αντί να αποφύγουν το σταμάτα-ξεκίνα βρέθηκαν… κολλημένοι σε ένα χωράφι.

Ένα ατύχημα στον δρόμο «Peña Boulevard», ο οποίος οδηγεί στο αεροδρόμιο του Ντένβερ, ανάγκασε την εφαρμογή να προτείνει μία παράκαμψη από ένα χωματόδρομο. Η βροχή είχε μετατρέψει το έδαφος σε λάσπη και πολλά αυτοκίνητα δεν μπορούσαν να περάσουν από αυτήν. Γλιστρούσαν και στο τέλος κάποιοι κόλλησαν με αποτέλεσμα 100 από αυτά να ακινητοποιηθούν, πίσω τους.

«Πίστεψα πως η εναλλακτική διαδρομή, που μου πρότεινε το Google Maps, θα με απομάκρυνε από το μποτιλιάρισμα» είπε η Connie Monsees και πρόσθεσε: «Είχα καθυστερήσει 43 λεπτά και η παράκαμψη υποσχόταν πως θα γλίτωνα 23. Έτσι το ακολούθησα μαζί με άλλα αυτοκίνητα και βρέθηκα σε ένα λασπωμένο χωράφι».

Από την άλλη πλευρά οι υπεύθυνοι της Google δήλωσαν πως ο δρόμος τους είχε δοθεί ως χαρτογραφημένος και στρωμένος με άσφαλτο. «Για να εντάξουμε μία διαδρομή στους χάρτες μας λαμβάνουμε υπ’ όψη πολλές παραμέτρους όπως: Το μέγεθος, την κατάσταση, την πρόσβαση και προσπαθούμε να τις ενημερώνουμε όσο πιο συχνά γίνεται, όμως υπάρχουν και αστάθμητοι παράγοντες όπως οι ξαφνικές καταιγίδες οι οποίες τα ανατρέπουν όλα» ανέφερε σε ανακοίνωση της η εταιρία.

Πηγή: newsauto.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ