Ακμή: Τα συμπληρώματα που μπορούν να «καθαρίσουν» το δέρμα

ακμή-τα-συμπληρώματα-που-μπορούν-να-κ-1029003

Ως γνωστόν η ακμή είναι μια χρόνια φλεγμονώδης δερματική νόσος με βαρύτατες δυσμενείς επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των ασθενών. Η αυξανόμενη αντοχή στα αντιβιοτικά έχει μειώσει την αποτελεσματικότητά τους στη θεραπεία της ακμής.

Η ακμή προσβάλλει έναν στους δέκα ανθρώπους παγκοσμίως, καθιστώντας την, την όγδοη πιο συχνή πάθηση σε όλο τον κόσμο. Πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι η ακμή πλήττει το 40% των ενήλικων γυναικών.

Η εν λόγω έρευνα, που μπορείτε να βρείτε εδώ, διεξήχθη από ιρανούς ερυνητές του Τμήματος Δερματολογίας του Νοσοκομείου Rasoul Akram και εξέτασε τα αποτελέσματα όλων των σχετικών δημοσιευμένων μελετών σχετικά με τη χρήση προβιοτικών σε κρέμες ή χάπια για τη θεραπεία της ακμής.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα προβιοτικά μπορεί να βοηθήσουν στην αύξηση της φυσικής άμυνας του δέρματος ενάντια στην ακμή.

Τα προβιοτικά θεωρούνται ότι (ως συμπληρώματα διατροφής λ.χ.), παρέχουν οφέλη για την υγεία μέσω της καταπολέμησης παθογόνων παραγόντων και τη διατήρηση της ομοιόστασης του εντέρου και του μικροβιώματος του δέρματος.

Περισσότερες έρευνες απαιτούνται ωστόσο για τον καθορισμό του τρόπου και της μορφής χρήσης των προβιοτικών για την αντιμετώπιση της ακμής.

ygeiamou.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook