Αιτήσεις επαναπρόσληψης εποχικά εργαζόμενων θα προωθεί το σωματείο Επισιτισμού Χανίων

αιτήσεις-επαναπρόσληψης-εποχικά-εργ-1353482

Το Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων ενημερώνει ότι, σύμφωνα µε τις κείμενες διατάξεις για την επαναπρόσληψη εποχικώς απασχολουμένων ισχύουν τα παρακάτω: Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν µέχρι εννέα (9) µήνες το χρόνο υποχρεούνται να επαναπροσλαμβάνουν το ίδιο προσωπικό το οποίο και απασχόλησαν κατά την προηγούμενη σαιζόν.

Προϋπόθεση να ασκηθεί και να ισχύει το δικαίωμα αυτό για τον εργαζόμενο αποτελεί γραπτή ειδοποίηση-δήλωση του προς τον εργοδότη, είτε στη διεύθυνση του τόπου εργασίας του, είτε στην έδρα του και να αποστείλει μέχρι 20 Ιανουαρίου για τις επιχειρήσεις που λειτουργούν την θερινή περίοδο (μέχρι 1 Σεπτεμβρίου για όσες λειτουργούν τη χειμερινή περίοδο). Αυτό μπορεί να γίνει όπως κάθε χρόνο με συστημένη επιστολή μέσω του σωματείου μας.

Το δικαίωμα στην επαναπρόσληψη είναι ένα όπλο στα χέρια των εργαζόμενων και αποτελεί προστασία απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και εκμετάλλευση στον κλάδο του επισιτισμού – τουρισμού. Η Διοίκηση του Σωματείου καλεί τους συναδέλφους να ασκήσουν το παραπάνω δικαίωμα έγκαιρα.

Καλούμε όλους τους συνάδελφους που επιθυµούν να εργαστούν ξανά στην ίδια επιχείρηση να περάσουν από τα γραφεία του σωµατείου (Μάρκου Μπότσαρη 68, Εργατικό Κέντρο Χανίων, 2ος όροφος) και να υποβάλλουν αίτηση επαναπρόσληψης από 7/1 έως 19/1.

Το Σωµατείο µας θα δέχεται αιτήσεις από τις 7/1/2022 έως 19/1/2022 από Τετάρτη έως Παρασκευή από τις 18:00 έως τις 20:00.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook