Αισιόδοξος για την νέα τουριστική περίοδο ο Υπουργός Τουρισμού – Η συνάντηση με εκπροσώπους φορέων του Χάρη Θεοχάρη | Photos + Video

αισιόδοξος-για-την-νέα-τουριστική-περ-960103

Συνάντηση και συζήτηση με εκπροσώπους φορέων του τουρισμού των Χανίων είχε σήμερα το πρωί ο κ. Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, στο πλαίσιο της παρουσίας του στο νομό με αφορμή και την εκδήλωση για την τουριστική προβολή.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν από τους εκπροσώπους των τουριστικών φορέων θέματα που αφορούν τις υποδομές στο νομό και τις ελλείψεις που διαπιστώνονται, τον ΒΟΑΚ, καθώς και ζητήματα που έχουν να κάνουν με μια ενιαία στρατηγική σε ότι αφορά στο τουριστικό προϊόν, καθώς και ένα ενιαίο πλαίσιο σχετικά με την τουριστική προβολή.

Για μια ακόμη φορά μάλιστα τέθηκε το θέμα της σύνδεσης του πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Θεοχάρης είπε πως η χρονιά που πέρασε ήταν μια καλή χρονιά για τη χώρα.

Για το θέμα του προσφυγικού μεταναστευτικού σημείωσε ότι δεν πρόκειται να επηρεάσει τον τουρισμό τον οποίο χαρακτήρισε πυλώνα ανάπτυξης.

Είπε για το συγκεκριμένο θέμα και αναφερόμενος στις δομές φιλοξενίας σε διάφορες περιοχές της χώρας, πως ζητούμενο η εσωτερική αλληλεγγύη.

Έκανε λόγο για την ανάγκη στήριξης του προιόντος τους μήνες  που δεν είναι αρκετές οι αφίξεις, ενώ για την τιμολογιακή πολιτική της η Fraport γενικότερα αλλά και στο αεροδρόμιο των Χανίων είπε πως , πρέπει να στηριχθεί η τουριστική αγορά ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες ενώ την συνέδεσε αυτή την πολιτική και με τις επενδύσεις που έχουν γίνει από την εταιρεία και αφορούν στον εκσυγχρονισμό των αεροδρομίων.

Εμφανίστηκε δε, συγκρατημένα αισιόδοξος για την επόμενη τουριστική περίοδο καθώς όπως είπε αναμένεται μια μικρή αύξηση στις αφίξεις και μεγαλύτερη στα έσοδα.

Παρόν στη συνάντηση και ο Χανιώτης γ.γ Τουρισμού κ. Δημήτρης Φραγκάκης.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook