Αισιοδοξία στο «Μεθοδικό» – Πως έγραψαν οι μαθητές σε Χημεία και Πληροφορική | Photos

αισιοδοξία-στο-μεθοδικό-πως-έγραψ-1239052

Ευχαριστημένη από τις επιδόσεις της η μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών στο φροντιστήριο «Μεθοδικό».

Οι μαθητές, που έσπευσαν στο φροντιστήριο μετά την αποχώρησή τους από τα εξεταστικά κέντρα, όπου σήμερα έδιναν Χημεία, Πληροφορική και Κοινωνιολογία, ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξοι για μία καλή βαθμολογία, κάτι που για πολλούς επιβεβαιώθηκε μετά τη συζήτηση και την ανασκόπηση των λύσεων με τους καθηγητές τους.

Δείτε τις λύσεις στα σημερινά θέματα των πανελληνίων εδώ

Τα θέματα της Χημείας, σύμφωνα με την καθηγήτρια Μαριάννα Κουρομιχελάκη, ήταν μέτριας δυσκολίας με κάποια πιο απαιτητικά ερωτήματα. Ένας πολύ καλός μαθητής θα μπορούσε να φτάσει το 19, δύσκολα όμως στο 20, αφού κάποια ερωτήματα ήταν ιδιαίτερα και χρειάζονται περισσότερη σκέψη.«Τα θέματα ήταν πιο εύκολα από τις δύο προηγούμενες χρονιές, αποτύπωναν ένα μεγάλο κομμάτι της ύλης, με δύο αρκετά απαιτητικά κομμάτια, το Δ και το Γ, που χρειαζόταν αρκετή σκέψη από τα παιδιά. Από άποψη χρόνου δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα για όσους ήταν κατάλληλα προετοιμασμένοι, με τις πρώτες εντυπώσεις από τα παιδιά να είναι πολύ ικανοποιητικές», συμπλήρωσε ο καθηγητής χημείας Ευθύμης Δομάζος.Βατά και αρκετά εύκολα βρήκε τα θέματα της Χημείας και ο Γιώργος, που έχει σαν στόχο της σχολή Χημικών Μηχανικών, ειδικά σε σχέση με εκείνα του περσινού έτους: «Προσωπικά, ο χρόνος ήταν αρκετός και βγήκα αρκετά νωρίς από την αίθουσα. Το μόνο περίεργο ερώτημα ήταν στο Υποερώτημα Γ του Ερωτήματος Δ, το οποίο πιστεύω οτι μπορούσε να δυσκολέψει αρκετούς μαθητές. Πιστεύω οτι κάποιος θα μπορούσε να γράψει μέχρι και 20.»

Ελάχιστα πιο δύσκολα από πέρυσι βρήκε τα θέματα στην Πληροφορική ο καθηγητής  Αντώνης Τζιλιβάκης, ο οποίος ξεκαθάρισε οτι «το πιο απαιτητικό θέμα ήταν το Δ4, κυρίως επειδή δεν είχε ξαναμπεί κάτι παρόμοιο σε προηγούμενες εξετάσεις. Λίγοι είναι αυτοί που έχουν πιάσει το απόλυτο, αφού έπαιρνε 6 μονάδες και ήταν κάπως δύσκολο. Κάποιος που δούλεψε με συνέπεια, ωστόσο, θα μπορούσε να πάρει τα 14/20 σε αυτό το ζήτημα.»

Ακόμη, συμπλήρωσε οτι το Α και το Β δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολα, με κάποιον συνεπή μαθητή να μην έχει πολλά προβλήματα και να μπορεί να πιάσει και τους 60 βαθμούς από τα δύο αυτά ζητήματα, με το σύνολο των θεμάτων να είναι ελάχιστα πιο απαιτητικό σε σχέση με πέρυσι:

«Δεν υπήρχαν παγίδες, ούτε περίεργες εκφωνήσεις και ένας διαβασμένος μαθητής μπορούσε να πάρει έναν καλό βαθμό, αφού κάνοντας τα βασικά φτάνεις το 15-16. Τα θέματα είχαν διαβάθμιση στη δυσκολία τους, κάτι που είναι προς όφελος των πολύ καλών μαθητών που μπορούν να γράψουν άριστα.»

Ο Γιάννης, που θέλει να μπει σε αστυνομική σχολή, ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος από την επίδοσή του: «Πιστεύω σίγουρα οτι έχω γράψει πάνω από 90. Δεν υπήρχε κάποια παγίδα, ούτε κάποιο ερώτημα είχε περίεργη εκφώνηση, ενώ είχε γίνει κατάλληλη προετοιμασία από το φροντιστήριο και δεν υπήρχε κάποιο θέμα που να με άγχωσε. Ο χρόνος ήταν αρκετός και οι περισσότεροι είχαν φύγει νωρίτερα.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook