Αισιοδοξία στις επιχειρήσεις της Βουλγαρίας μετά την επιτυχή διαχείριση του κορονοϊού

αισιοδοξία-στις-επιχειρήσεις-της-βου-1036714

Το 61% των βουλγαρικών επιχειρήσεων εκτιμά πως θα μπορέσει να επιβιώσει από τα πλήγματα που έχει υποστεί εξαιτίας της πανδημίας της Covid-19, όπως προκύπτει από διαδικτυακή έρευνα που πραγματοποίησε το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο της Βουλγαρίας (BCCI).

Η έρευνα διεξήχθη από τις 23 έως τις 27 Απριλίου σε περισσότερες από 200 επιχειρήσεις, εμπορικές ενώσεις και περιφερειακά εμπορικά επιμελητήρια της Βουλγαρίας.

Το 6% των εταιρειών είναι -όπως δηλώνουν οι εκπρόσωποί τους- ένα βήμα πριν από το οριστικό κλείσιμο, ενώ το 3% θα παραμείνει ενεργό μέχρι το τέλος του έτους, εκτιμώντας πως θα είναι σε θέση να αξιοποιήσει τα χρηματοδοτικά εργαλεία που παρέχονται από τη βουλγαρική κυβέρνηση για τη στήριξη της οικονομίας.

Μια σημαντική προϋπόθεση για την οικονομική ανάκαμψη είναι να υπάρχουν κοινές λύσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βασικές προτεραιότητες, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των βουλγαρικών επιχειρήσεων, είναι η εγγυημένη κυκλοφορία αγαθών, εισροών κεφαλαίων και η σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Το 40% των επιχειρήσεων πιστεύει πως χρειάζονται πρόσθετα μέτρα οικονομικής στήριξης, ενώ το 25% δηλώνει πως τα ισχύοντα μέτρα είναι ισορροπημένα. Το 20% θεωρεί πως τα μέτρα στήριξης της οικονομίας είναι υπερβολικά και δεν έχουν καμία επίδραση στην οικονομία. Ορισμένες εταιρείες τονίζουν πως τα μέτρα ελήφθησαν αργά και άλλες ότι πρέπει να δοθεί προσοχή στους τομείς που έχουν πληγεί περισσότερο, όπως ο τουρισμός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook