Αισιοδοξία για νίκη στις Ευρωεκλογές στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά – Παπαδημούλης: «Η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει τη μπάλα» | Photos

αισιοδοξία-για-νίκη-στις-ευρωεκλογές-862080

Την αισιοδοξία του για εκλογική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές της 26ης Μαϊου εξέφρασε από τα Χανιά  ο π. αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ζητώντας μάλιστα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να δεσμευτεί ενώπιον του ελληνικού λαού, ότι θα παραμείνει αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των ευρωεκλογών και για το επόμενο χρονικό διάστημα». Ο κ. Παπαδημούλης που συμμετείχε ως ομιλητής σε εκδήλωση της νομαρχιακής επιτροπής Χανίων του κόμματος, χαρακτήρισε ως απαράδεκτη την δήλωση του Λευτέρη Αυγενάκη περί νοθείας, σχολιάζοντας πως δείχνει ότι στη ΝΔ «φοβούνται την ήττα». «Έχουν χάσει τη μπάλα» είπε χαρακτηριστικά.

Δημήτρης Παπαδημούλης: Ρεαλιστικός στόχος η πρωτιά

«Κάθε μέρα που περνάει το κλίμα για τον ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει και πρέπει να έχουμε ένα δυνατό finish την τελευταία εβδομάδα. Η ΝΔ που ξεκίνησε με δηλώσεις ότι οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα είναι δημοψήφισμα και θα συντριβεί ο ΣΥΡΙΖΑ, τώρα πια έχει κατεβάσει τον πήχη. Θα έλεγα ότι έχουν χάσει τη  μπάλα. Έπαψαν να μιλούν για διψήφιες διαφορές και αυτή η απαράδεκτη δήλωση του κυρίου Αυγενάκη που έφτασε να μιλάει για νοθεία, δείχνει ότι φοβούνται ήττα. Η τελευταία φορά που θυμάμαι να έγινε νοθεία ήταν το 1961, όταν ψήφιζαν τα δέντρα και οι πεθαμένοι. 45 χρόνια μετά τη μεταπολίτευση κανείς δεν έχει τολμήσει ούτε να κάνει αλλά ούτε και να μιλήσει για νοθεία» τόνισε και έκανε έκκληση στους νέους να προσέλθουν στις κάλπες.»Είμαι αισιόδοξος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλώς θα διαψεύσει τις δημοσκοπήσεις, όχι απλώς θα επιβεβαιώσει αυτό που συμβαίνει τα τελευταία πέντε χρόνια ότι χάνει στις δημοσκοπήσεις και κερδίζει τις εκλογές αλλά πιστεύω ότι η πρωτιά είναι πλέον ρεαλιστικός στόχος υπό δύο προϋποθέσεις: Η πρώτη είναι να συνεχίσουμε με την ίδια εξωστρέφεια και ενθουσιασμό να προβάλουμε το πρόγραμμα και το έργο μας και η δεύτερη είναι να δεσμευτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώπιον του ελληνικού λαού, ότι θα παραμείνει αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας,  ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των ευρωεκλογών και για το επόμενο χρονικό διάστημα» τόνισε.

Γιώργος Σταθάκης: «Στόχος μας είναι να κερδίσουμε» 

Το δικό του πολιτικό του μήνυμα έστειλε ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης: «Η κρισιμότητα των εκλογών για την Ευρώπη είναι προφανής. Εμείς θέλουμε να ενισχυθούν οι δυνάμεις οι οποίες θα αντιπαλέψουν την λιτότητα, θα δημιουργησουν τις προϋποθέσεις για οικονομική ανάκαμψη με ισχυρή περιβαλλοντική και κοινωνική προστασία. Ταυτόχρονα οι εκλογές αυτές θα δείξουν και την πραγματικότητα στην Ελλάδα, αποτελώντας ισχυρό δείκτη για τις εθνικές εκλογές που θα γίνουν τον Οκτωβρή.

Γιάννης Μουζάλας: «Να σταματήσουμε την άνοδο της ακροδεξιάς που απειλεί την Ευρώπη»

Ο πρώην υπουργός και υποψήφιος ευρωβουλευτής, ζήτησε από την πλευρά του: «Να σταματήσουμε την άνοδο της ακροδεξιάς που απειλεί την Ευρώπη αλλά και κυρίως να εναντιωθούμε στην άνοδο αυτού του κομματιού της λαϊκής δεξιάς δηλαδή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Ευρώπη και της Νέας Δημοκρατίας στην Ελλάδα που έχει ενσωματώσει στην πρακτική του τον λόγο και την πράξη της ακροδεξιάς» τόνισε επισημαίνοντας πως πρέπει να αλλάξει το μείγμα πολιτικής στην Ευρώπη: «Να προσθέσουμε κοινωνική πολιτική και να μην προχωρήσει άλλο η λιτότητα».

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η 90χρονη Ιταλίδα δημοσιογράφος Λουτσιάνα Καστελίνα, ιστορικό στέλεχος της Ευρωπαϊκής αριστεράς, η οποία συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Η κα Καστελίνα, κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει την Κυβέρνηση Τσίπρα και τις δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς: «Αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη υπάρχει ο κίνδυνος του φασισμού που σημαίνει ότι όλες οι δυνάμεις που μιλάνε για ισότητα και για κοινωνική δικαιοσύνη πρέπει να είναι ισχυρές και να συνεργαστούν» τόνισε, μεταξύ άλλων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης, ο  Σπύρος Δανέλης, Βουλευτής Ηρακλείου

ο Θοδωρής Δουλουμπέκης, Πολιτικός Μηχανικός, επικεφαλής ακτιβιστικής κίνησης Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και η νομικός Άννα Παπαδημητρίου- Τσάτσου

Νομικός, Πρώην Αντιπεριφεριάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών. Την παρουσίαση των ομιλητών έκανε ο συντονιστής της Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Παπανδρέου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook