Αισιοδοξία για αυτοδυναμία της ΝΔ μετά τις εκλογές στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Χανίων | Photos

αισιοδοξία-για-αυτοδυναμία-της-νδ-μετ-829594

Την ανάγκη για μια ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση που όμως θα επιδιώξει συνεργασίες και ενότητα μετεκλογικά, προέταξαν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Χανίων με θέμα «Σχεδιάζοντας την Ελλάδα της ανάπτυξης» που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο βουλευτής Ημαθίας και Αν. Τομεάρχης Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο οποίος παρουσίασε στο κοινό τις προτάσεις και τις θέσεις της ΝΔ για την «φορολογική πολιτική ως μοχλό ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας».  Σε δήλωση του πριν την έναρξη της εκδήλωσης αναφέρθηκε σε «μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών με ένα αναπτυξιακό σχέδιο για καλύτερη μέρα». «Να υπάρξει οξυγόνο για τις επιχειρήσεις, να μπορούν να αναπνεύσουν, να μπορούν να αναπτυχθούν» τόνισε.

«10 μονάδες μπροστά η ΝΔ»

Ερωτηθείς σχετικά με το δημοσκοπικό προβάδισμα της ΝΔ, ο κ. Βεσυρόπουλος, τόνισε: «Οι δημοσκοπήσεις  δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι μπροστά, είναι πρώτο κόμμα αλλά η καλύτερη δημοσκόπηση για εμάς είναι έξω στον δρόμο. Μιλάμε με κόσμο και βλέπουμε ότι όλοι ζητάνε να φύγει αυτή η Κυβέρνηση όσο το δυνατόν νωρίτερα» και εκτίμησε ότι το προβάδισμα είναι γύρω στις 10 μονάδες.

«Δύσκολη η επόμενη ημέρα»

«Δεν έχουμε βγει στην ουσία από τα μνημόνια, η επόμενη ημέρα για τη νέα κυβέρνηση θα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Πρέπει όλοι οι Έλληνες ενωμένοι να κάνουμε μια προσπάθεια για να γυρίσουμε τα πράγματα να έρθει μια καλύτερη ημέρα για τον τόπο. Υπάρχει σχέδιο για την επόμενη ημέρα, ήδη έτοιμο νομοσχέδιο το οποίο έχουμε επεξεργαστεί με μείωση φόρων και εξορθολογισμό των φορολογικών συντελεστών που περιλαμβάνει οριζόντια μείωση στον ΕΝΦΙΑ κατά 30%» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Ανάγκη ξένων επενδύσεων

Από την πλευρά του ο Φώτης Πασιούρας, Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης & Montpellier Business Schooll μίλησε για την «οικονομική ελευθερία, επιχειρηματικότητα και ξένες επενδύσεις», δηλαδή το «πώς μπορούμε να φτιάξουμε το θεσμικό πλαίσιο -και αυτό δεν αφορά μόνο το φορολογικό- ώστε να νιώθουν ασφάλεια και προστασία όση έρθουν εδώ, ότι είμαστε αξιόπιστοι, ότι δεν υπάρχει διαφθορά κλπ.» όπως εξήγησε ο ίδιος.

«Έχουμε πάρα πολύ καλό δυναμικό προσωπικό ακόμα και στους μηχανικούς και στους υπολογιστές. Θα μπορούσαμε να γίνουμε όπως το Ισραήλ που αυτήν την στιγμή έχουν κατέβει εταιρίες από την Αμερική που αναπτύσσουν μεγάλες καινοτομίες και στελεχώνονται από άτομα από το Ισραήλ και έτσι να ανακόψουμε και τη φυγή των επιστημόνων προς τα έξω. Δεν έχει κάνει δηλαδή μόνο με τον τουρισμό. Θα μπορύσαμε να στραφούμε σε πολλούς τομείς, γι’ αυτό θα πρέπει να δούμε σε ποιους έχουμε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.» προσέθεσε.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ, Γιώργος Μαρκουλάκης. 

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook