AirDNA: 5 συμβουλές για να βελτιώσετε τις κρατήσεις σας

airdna-5-συμβουλές-για-να-βελτιώσετε-τις-κρα-1008836

Πέντε συμβουλές στους οικοδεσπότες καταλυμάτων βραχυπρόθεσμης μίσθωσης για να βελτιώσουν τις κρατήσεις τους δίνει η AirDNA. Οι συμβουλές παρέχονται με σκοπό να εξαλειφθεί η αίσθηση, που έχουν αρκετοί οικοδεσπότες, ότι μειώνεται η δημοτικότητα και η σκοπιμότητα των βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων.

Η AirDNA αναφέρει αρχικά τα δεδομένα, που δείχνουν ότι οι βραχυχρόνιες μισθώσεις κινούνται ανοδικά.

Πρώτο δεδομένο: η ανακοίνωση της Airbnb την 1η Νοεμβρίου για τα αποτελέσματα του γ’ τριμήνου της εταιρείας, που δείχνουν ότι το τρίτο τρίμηνο του 2022 ήταν το πιο κερδοφόρο στην ιστορία της.

Δεύτερο δεδομένο: Τα στοιχεία της AirDNA δείχνουν ότι τόσο η ζήτηση όσο και τα έσοδα στις βραχυχρόνιες μισθώσεις βρίσκονται επί του παρόντος σε ιστορικά υψηλά.

Τότε γιατί τόσοι πολλοί οικοδεσπότες βλέπουν μειώσεις από έτος σε έτος;

Μην ανησυχείτε, λέει η AirDNA, έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνετε. Καθώς και πέντε πρακτικά βήματα που μπορούν να κάνουν οι οικοδεσπότες για να ενισχύσουν τις κρατήσεις τους.

Πρώτη συμβουλή: Μην αντιδράτε υπερβολικά στην οικονομική αβεβαιότητα

Δεν είναι μυστικό, τονίζει, ότι η παγκόσμια οικονομία είναι ασταθής από την έναρξη της πανδημίας COVID-19. Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων έπεσαν σε ιστορικό χαμηλό στα τέλη του 2020 (2,65%) και έκτοτε έχουν ανέβει σε υψηλό 20 ετών (7,08% στις 10 Νοεμβρίου 2022).

Η AirDNA υπενθυμίζει ότι με την έναρξη της πανδημίας, τα lockdown και οι ανησυχίες για την υγεία επηρέασαν αρνητικά τη ζήτηση για διακοπές. Ωστόσο, καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί υποχώρησαν και τα εμβόλια έγιναν ευρέως διαθέσιμα, ενώ τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων παρέμειναν κάτω από το 4%. Αυτό αντέστρεψε πλήρως τις τάσεις της ζήτησης.

Έτσι, το 2021 πολλοί οικοδεσπότες είχαν έσοδα ρεκόρ, χάρη στον κόσμο που έσπευσε να ταξιδέψει μετά το κλείσιμο στο σπίτι το μεγαλύτερο μέρος του 2020.

Αυτό είχε αποτέλεσμα, πολλοί επίδοξοι οικοδεσπότες να παρακινηθούν να εισέλθουν στην αγορά των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων. Αυτή η τάση αύξησης της προσφοράς εξακολουθεί να ισχύει. Υπάρχουν 23% περισσότερες ενεργές καταχωρίσεις ενοικίασης σήμερα από ό,τι την ίδια εποχή πέρυσι.

Γι’ αυτούς τους λόγους, πολλοί οικοδεσπότες αντιμετώπισαν χαμηλότερα ποσοστά πληρότητας το 2022 σε σύγκριση με το 2021. Όμως, το 2021 δεν ήταν μια κανονική χρονιά για τον κλάδο.

“Στην AirDNA πιστεύουμε ότι το 2019 είναι το πιο δίκαιο σημείο αναφοράς για το 2022 από το 2021”, αναφέρει η εταιρεία. Όσοι προβληματίζονται με αυτή τη σύγκριση, δεν πρέπει να πανικοβληθούν για το μέλλον της βραχυχρόνιας μίσθωσής τους”, τονίζει. Και προσθέτει: “Το άγχος μπορεί να οδηγήσει τους οικοδεσπότες να κάνουν περιττές αλλαγές στις τιμές, τις πολιτικές και τις ανέσεις τους—όλα αυτά μπορεί να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό μακροπρόθεσμα”.

Η ΑirDNA εξηγεί ότι για τη μείωση της πληρότητας το 2022 έναντι του 2021 ευθύνεται η αυξημένη προσφορά, που ξεπερνά τη ζήτηση. Ωστόσο, η παγκόσμια ζήτηση βραχυχρόνιας μίσθωσης παραμένει σε ιστορικό υψηλό.

Δεύτερη συμβουλή: Επαναξιολογήστε τις τιμές σας

Η Airbnb άλλαξε πρόσφατα τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζονται οι τιμές ενός καταλύματος βραχυχρόνιας μίσθωσης στις αναζητήσεις. Πλέον εμφανίζεται η συνολική τιμή με όλες τις επιβαρύνσεις.

Αυτό, τονίζει η AirDNA, μπορεί να σημαίνει ότι η τιμολόγησή σας μπορεί να μην είναι τόσο ανταγωνιστική όσο νομίζετε. Γι’ αυτό απευθύνει τις ακόλουθες συστάσεις:

** Ελέγξτε τις τιμές των ανταγωνιστών σας.

** Μην αγνοείτε τις χρεώσεις καθαρισμού στην τιμή, που φαίνεται. Μια μικρή αλλαγή σε αυτό το τμήμα θα μπορούσε να κάνει την καταχώρισή σας πολύ πιο ελκυστική για έναν αναποφάσιστο αγοραστή.

Τρίτη συμβουλή: Μπορείτε να προσφέρετε μεγαλύτερη ευελιξία κρατήσεων;

Οι ταξιδιώτες ανησυχούν για την οικονομική τους κατάσταση αυτή τη στιγμή, λόγω του κύματος ακρίβειας. Ως εκ τούτου, είναι λογικό να διστάζουν να ξοδέψουν επιπλέον χρήματα. Μπορείτε να προσφέρετε ένα πιο ευέλικτο ποσοστό ακύρωσης για να αντισταθμίσετε αυτές τις ανησυχίες;

Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να παραιτηθείτε προσωρινά από τη χρέωση καθαρισμού για να κάνετε την καταχώρισή σας πιο ελκυστική;

Τέταρτη συμβουλή: Προωθήστε το Airbnb σας με σύνεση

Η μελέτη των δεδομένων περιλαμβάνεται ανάμεσα στις συμβουλές της AirDNA σχετικά με την προώθηση μιας καταχώρισης:

** Δώστε προσοχή σε μεταβλητές όπως ο χρόνος κράτησης (πόσο νωρίτερα από την ημερομηνία διαμονής κάνουν κράτηση συνήθως οι επισκέπτες;) και τις τάσεις κρατήσεων (ρυθμός) και χρησιμοποιήστε αυτά τα ευρήματα για να προσφέρετε στρατηγικά χρονομετρημένες προσφορές.

** Οι ξεκάθαρα χαρακτηρισμένες εκπτώσεις μπορούν να έχουν ψυχολογική επίδραση στους αγοραστές και να τους κάνουν να πιστέψουν ότι έχουν μια συμφέρουσα συμφωνία. Εάν δεν θέλετε να επηρεάσετε αρνητικά τα αποτελέσματα, μια μικρή έκπτωση εξακολουθεί να είναι καλύτερη από το τίποτα στο μυαλό των περισσότερων ταξιδιωτών.

Πέμπτη συμβουλή: Απευθυνθείτε στους κατάλληλους επισκέπτες για τον τύπο και τη μίσθωση του ακινήτου σας

Τώρα είναι η ιδανική στιγμή για να επανεξετάσετε τις ανέσεις, που προσφέρετε, για να βεβαιωθείτε ότι είναι ελκυστικές για τους πιθανούς επισκέπτες. Οι συμβουλές της AirDNA αφορούν διάφορα σημεία της καταχώρισης:

** Υπάρχουν δημοφιλείς ανέσεις για την περιοχή σας που είναι εύκολο να προστεθούν; Οι μικρές ενημερώσεις μπορούν επίσης να βοηθήσουν πολύ, όπως η πρόσβαση σε ένα πλυντήριο και στεγνωτήριο που είναι ήδη στη θέση τους ή η προσφορά αθλητικών καναλιών, ώστε οι επισκέπτες να μην χρειάζεται να χάσουν τις αγαπημένες τους ομάδες. Οι ανέσεις που σας έκαναν να ξεχωρίζετε, μπορεί τώρα να είναι κοινές μεταξύ των ανταγωνιστών σας, οπότε αναζητήστε ευκαιρίες για να ανανεώσετε τις παροχές.

** Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε διακοσμητικά στοιχεία στο κατάλυμα ώστε η καταχώρισή σας να είναι πιο αξιοσημείωτη και αξέχαστη στο Instagram.

** Επιλέξτε τους τίτλους της καταχώρισής σας με σύνεση. Το 2022, η Airbnb απέκρυψε για λίγο τίτλους από τα αποτελέσματα αναζήτησης, αλλά αυτοί επιστρέφουν τώρα. Επισημάνετε ελκυστικά χαρακτηριστικά ή τη γειτνίαση με δημοφιλή αξιοθέατα για να τραβήξετε αμέσως την προσοχή των επισκεπτών.

Τέλος, η AirDNA δίνει μεγάλο βάρος στο θέμα των φωτογραφιών των καταχωρίσεων και εμμένει ιδιαίτερα σε αυτό, δίνοντας συγκεκριμένες συμβουλές. Οι φωτογραφίες της καταχώρισής σας πρέπει να κάνουν το ακίνητό σας να φαίνεται εκπληκτικό, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή το στυλ του. Τραβήξτε φωτογραφίες από λειτουργίες ή ανέσεις στο Airbnb σας που θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε. Έχετε νέα διακόσμηση που πρέπει να αποτυπωθεί; Χρησιμοποιείτε την πιο ελκυστική φωτογραφία σας ως φωτογραφία εξωφύλλου; Δοκιμάστε διαφορετικές εικόνες για να δείτε από τι ελκύονται περισσότερο οι επισκέπτες.

bnbnews.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook