Αιφνιδιαστικά και εν κρυπτώ πάνε να κόψουν πάνω από 25 τμήματα δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων στα Χανιά

αιφνιδιαστικά-και-εν-κρυπτώ-πάνε-να-κό-1297115

Με ένα αρχείο excel που διακινείται στους διευθυντές των σχολείων, αποφασίζεται η τύχη 25 και πλέον τμημάτων α’ βάθμιας και β’ βάθμιας εκπαίδευσης στα Χανιά, τα οποία «κοκκίνησαν» στο σύστημα του Υπουργείου, καθώς έχουν λιγότερους μαθητές απ’ όσους δικαιολογείται.

Πρόκειται για τμήματα σχολείων, των οποίων η ύπαρξη χρειάζεται περισσότερες… διευκρινίσεις για να τεκμηριωθεί γι’ αυτό και έχουν ζητηθεί εξηγήσεις από τους διευθυντές των εκάστοτε σχολικών μονάδων.

Το θέμα τέθηκε στους διευθυντές εκπαίδευσης από εκπαιδευτικούς στη διάρκεια της χθεσινής πανεκπαιδευτικής κινητοποίησης, με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών να τονίζουν πως δεν είναι δυνατόν να γίνονται εν μέσω πανδημίας μαθήματα σε τμήματα με 27 μαθητές (1ο λύκειο Χανίων) και αντί το Υπουργείο να απολογείται, αντίθετα να ζητά εξηγήσεις για την ύπαρξη μικρότερων τμημάτων.

Μάλιστα, τόσο η διευθύντρια πρωτοβάθμιας, Πόπη Κασσωτάκη – Ψαρουδάκη, όσο και ο διευθυντής β’ βάθμιας, Μανόλης Τζανάκης, αρνήθηκαν να δόσουν στην δημοσιότητα την λίστα με τα σχολεία, παρότι ζητήθηκε από εκπαιδευτικούς. Μάλιστα, ακόμα ο ακριβής αριθμός τους παραμένει «επτασφράγιστο μυστικό» και προφανώς όχι τυχαία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, στην α’βάθμια έχουν ζητηθεί εξηγήσεις για τρία τμήματα στο δημοτικό σχολείο Χρυσοπηγής αλλά και σε ειδικά σχολεία.

Στην β’ βάθμια, το Υπουργείο διερευνά τμήματα του Γενικού Λυκείου Κολυμβαρίου και του 4ου Γενικού Λυκείου Χανιων, μεταξύ άλλων.

Ήδη οι διευθυντές έχουν αποστείλει στις τοπικές διευθύνσεις την τεκμηρίωσή τους σχετικά με την ύπαρξη αυτών των τμημάτων και οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης.

Πάντως ακόμα και μέσα στην εβδομάδα, πολλοί μαθητές, καθηγητές και γονείς δεν αποκλείεται να βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων, έναν μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

zarpanews.gr

3 thoughts on “Αιφνιδιαστικά και εν κρυπτώ πάνε να κόψουν πάνω από 25 τμήματα δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων στα Χανιά

  1. ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΝΙΩΝ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΠΑΡΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΝΑ ΙΚΕΤΕΥΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΤΑ ΧΩΝΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ Ή ΕΠΕΙΔΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΕΙΠΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΥΣ.
    ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΕΔΩ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΛΕΠΕΙ ΧΑΝΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΑΣΠΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΤΗΣ ΖΗΜΙΑΡΑΣ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΗΣ ΔΕΥΑΧ. ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ…..

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
    ΧΑΡΙΛΑΟΣ

  2. Ρε πάτε καλα;Λέμε αμάν να μην είναι 25παιδια στην τάξη (που είναι το μεγιστο όριο από το νομο)αλλά λιγοτερα,ειδικά φετος λόγω του κορονοιου και πάτε να το καταργησετε;Ενώ τα μαθήματα έχουν ξεκινήσει ένα μήνα ηδη;Εγώ σαν γονέας ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ σε καμία περίπτωση να είναι το παιδί μου σε τάξη με πάνω από 25 παιδάκια.Αυτο λέει ο νόμος.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook