Αιχμές Καλογερή στην εκδήλωση για τον Τουρισμό: Δεν περιμένουμε από την Ένωση Ξενοδόχων και την Fraport να προβάλουν τα Χανιά | Photos

αιχμές-καλογερή-στην-εκδήλωση-για-τον-960214

Αιχμές από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νίκο Καλογερή στην εκδήλωση της Σύμπραξης Τουρισμού για την Τουριστική Προβολή των Χανίων παρουσία του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη και του Γ. Γ. του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη.

Η εκδήλωση της Σύμπραξης Τουρισμού, που αφορά στην συνέργεια της Ένωσης Ξενοδόχων, της Fraport, της Eurobank και της Aegean, πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Μίκης Θεωδοράκης, και είχε ως θέμα την παρουσίαση σειρά δράσεων που έχουν ως στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και γενικότερα την Τουριστική προβολή των Χανίων.

Ο κ. Καλογερής με σαφείς αιχμές στον χαιρετισμό του, στο πλαίσιο της εκδήλωσης άφησε να εννοηθεί πως για τέτοιου είδους πρωτοβουλίες πρέπει υπάρχει συνεννόηση, επεσήμανε δε χαρακτηριστικά πως «δεν περιμένουμε ούτε από την Ένωση Ξενοδόχων, ούτε από την Fraport, να μας πουν ποιες είναι οι ομορφιές των Χανίων».

Παράλληλα είπε πως σε ότι αφορά την τουριστική προβολή όχι μόνο των Χανίων, αλλά της Κρήτης, ολόκληρης, αυτό αποτελεί προτεραιότητα της Περιφέρειας και υλοποιείται κάθε χρόνο, είτε με συμμετοχή και παρουσία σε διεθνείς εκθέσεις, είτε με την δημιουργία διαφημιστικών σποτ σε συνεργασία με καταξιωμένους δημιουργούς.

Τόνισε πάντως πως όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς οφείλουν να μπορούν να συζητάνε και να συναποφασίζουν για πως θα γίνει και ποιος θα είναι ο σχεδιασμός για τα επόμενα χρόνια, με λόγο και ρόλο στις τοπικές κοινωνίες και στους ανθρώπους του τουρισμού, όπου ο καθένας από την σκοπιά του και ανάλογα με τις ευθύνες του θα πρέπει να κάνει το καλύτερο δυνατόν.

Σχετικά με τις υποδομές, για τις οποίες έγινε αρκετός λόγος στις συζητήσεις με τον Υπουργό Τουρισμού, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων είπε πως αυτό έχει να κάνει και με την καθημερινότητα των ανθρώπων που μένουν στον τόπο. Τόνισε πως είναι ένα μεγάλο στοίχημα που δεν εξαρτάται μόνο από εμάς και για το λόγο αυτό για το συγκεκριμένο θέμα, ζητάμε όλων την βοήθεια.

Σε ότι αφορά αυτή καθαυτή την εκδήλωση, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης είπε ότι πρόκειται για πολύ σημαντική πρωτοβουλία που ένωσε τον ιδιωτικό τομέα, και που απέδειξε πως αυτό είναι εφικτό.

Είπε επίσης πως αναφορικά με την τουριστική προβολή των Χανίων, που υλοποιήθηκε από την Σύμπραξη Τουρισμού, αυτή έγινε με σύγχρονα ψηφιακά μέσα και μειωμένα κόστη, αλλά και με πολύ καλό αποτέλεσμα. Τόνισε πως οι συγκεκριμένες δράσεις, αποτελούν προσπάθειες που δείχνουν τον δρόμο του μέλλοντος για την προβολή της χώρας μας.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης ανέφερε πως σήμερα στα Χανιά γράφεται μια μικρή ιστορία. Χαρακτήρισε πολύ σημαντική την συγκεκριμένη σύμπραξη του ιδιωτικού τομέα, για την προβολή του νομού Χανίων, καθώς όπως επεσήμανε είναι μια σημαντική πρωτοβουλία με πολλές προεκτάσεις και πολλές ωφέλειες για τον τόπο.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε και ο αρμόδιος Εντεταλμένος Σύμβουλος για τον Τουρισμό και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στην Περιφέρεια Κρήτης Κυριάκος Κώτσογλου Κυριάκος Κώτσογλου.

Ο κ. Κώτσογλου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην αναταραχή που προκλήθηκε από τη Τόμας Κουκ που όπως σημείωσε μας ανάγκασε να γίνουμε λίγο πιο επιθετικοί σε ότι αφορά το τουριστικό προϊόν που λέγεται Ελλάδα

Η εκδήλωση περιελάμβανε προβολή των διαφημιστικών σποτ και συζήτηση με τους εκπροσώπους των φορέων της Σύμπραξης Τουρισμού.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook