«Αιχμές» Ιερώνυμου για μητροπολίτες: «Αποκλείεται να έχουν κάποιοι προσωπικές επιδιώξεις;»

αιχμές-ιερώνυμου-για-μητροπολίτες-773068

Μπορεί στο επίκεντρο της συνάντησης του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου να βρέθηκαν τα ζητήματα που προέκυψαν από το κοινό ανακοινωθέν Τσίπρα-Ιερώνυμου και τις αντιδράσεις που αυτά προκάλεσαν, ωστόσο, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδας άφησε αιχμές για τη στάση κάποιων μητροπολιτών στη συνεδρίαση της Ιεραρχίας.

Συγκεκριμένα, ο αρχιεπίσκοπος μετά το τέλος της συνάντησης με τον κ. Γαβρόγλου σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δεν έχω πολλά να πω. Λίγα και καλά. Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος μας έδωσε μια εντολή, να συνεχίσουμε τον διάλογο. Να συγκροτήσουμε Επιτροπή. Αυτή η Επιτροπή δεν θα είναι μια Επιτροπή επιφανειακή, θα αγκαλιάσει όλα τα προβλήματα προς όλες τις κατευθύνσεις. Τα ερωτήματα που κάνατε, τις ανάγκες που έχουν οι ιερείς μας –και μάλιστα στην Επιτροπή θα συμμετάσχουν και ιερείς και τεχνοκράτες και αρχιερείς. Αυτό που θα καταλήξουμε δεν σημαίνει ότι είναι η δική μας τελική απόφαση, θα πάει στην Ιεραρχία και πάλι, και τα θέματα αυτά θα τα εξετάσουν και θα πάρουν την απόφαση.

Θα πρέπει να το μάθετε, να το πω, να το υπογραμμίσω ότι είναι μεγάλο θέμα αυτό, νομίζω είναι ένα άνοιγμα για το μέλλον της Εκκλησίας, όχι μόνο στο χώρο αυτό αλλά γενικότερα, για αυτό θα πρέπει με περισσότερη προσοχή να ασχοληθούμε με το θέμα αυτό και όχι εξωτερικά. Το αποτέλεσμα αυτό θα είναι ένα αποτέλεσμα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος που θα πάει προς την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση με τον δικό της τρόπο και με τον τρόπο των συζητήσεων θα καταλήξουμε από κοινού αν θα προχωρήσουμε, αν θα το βελτιώσουμε πάλι, ή αν θα το απορρίψουμε. Πιο απλά από αυτό δεν μπορεί κανείς να το πει».

Σε ερώτηση αν προβληματίζεται με τους έως τώρα χειρισμούς του, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος απάντησε: «Προβληματίζομαι, ναι, για τους χειρισμούς μου, αλλά είναι δυνατό ποτέ σε ένα τόσο μεγάλο σώμα να έχουν όλοι μια σύμπτωση απόψεων και αποκλείετε εσείς ότι υπάρχουν προσωπικές επιδιώξεις ή παράπονα ή άλλες σκέψεις;».

Εν συνεχεία και σε ερώτηση αν φοβάται ότι θα τον αμφισβητήσουν στην Ιεραρχία, δήλωσε: «Δεν θα θελα να το απαντήσω εγώ. Πιστεύω στο έργο μου και αυτό μου δίνει περισσότερη δύναμη σήμερα».

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook