Αγρότης στο Μαραθώνα πυροβόλησε Ινδό εργάτη που ζητούσε τα δεδουλευμένα του | Video

αγρότης-στο-μαραθώνα-πυροβόλησε-ινδό-816939

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί αύριο, Τετάρτη (29.01.2020), ο αγρότης, στον Μαραθώνα, που κατηγορείται ότι πυροβόλησε Ινδό εργάτη του, ο οποίος ζητούσε τα δεδουλευμένα του.

Σε βίντεο ντοκουμέντο, που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, ο Ινδός εργάτης είναι πεσμένος στο έδαφος και αιμορραγεί. “Με χτύπησε στο πόδι και στον λαιμό. Εμείς δεν θα δουλέψουμε άλλο εδώ γιατί αυτός θα μας σκοτώσει. Να πάρουμε τα πράγματα μας να φύγουμε”, ακούγονται να λένε ο τραυματισμένος εργάτης, αλλά και άλλοι εργαζόμενοι και φίλοι του, που υποστηρίζουν ότι ο αγρότης τους χρωστάει μισθούς τριών μηνών. Ο εργάτης νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του συλληφθέντα, ο αγρότης πυροβόλησε γιατί ο Ινδός και συμπατριώτες του τον απείλησαν με μαχαίρι και ο ίδιος ήταν σε άμυνα…

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε η ΓΣΕΕ, η οποία χαρακτηρίζει το περιστατικό απόπειρα δολοφονίας και τονίζει ότι το γεγονός αντικατοπτρίζει μια πραγματικότητα «των εργαζομένων, Ελλήνων και αλλοδαπών, που διαχρονικά επιχειρείται να παραμένει αθέατη για να μην αποκαλύψει τη “ζούγκλα” στην αγορά εργασίας και την ανενόχλητη εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Αναλυτικά αναφέρει:

“Το χθεσινό περιστατικό στο Μαραθώνα με τη δολοφονική απόπειρα εργοδότη που πυροβόλησε με καραμπίνα εργαζόμενο, όπως και όσα άλλα δεν γίνονται γνωστά, έρχονται να επιβεβαιώσουν μία τραγική εικόνα της πραγματικότητας των εργαζομένων, Ελλήνων και αλλοδαπών, που διαχρονικά επιχειρείται να παραμένει αθέατη για να μην αποκαλύψει τη «ζούγκλα» στην αγορά εργασίας και την ανενόχλητη εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Αν μάλιστα και στην περίπτωση αυτή επιβεβαιωθεί ότι η επίθεση υποκινήθηκε από το γεγονός ότι ο δράστης χρωστούσε δεδουλευμένα στον εργαζόμενο, τότε επανέρχονται στην επιφάνεια περιστατικά τύπου «Μανωλάδας» όπου εργοδότες όχι μόνο δεν πληρώνουν και απασχολούν ανενόχλητοι σε συνθήκες δουλείας αδήλωτους ή μη εργαζόμενους, αλλά πολλές φορές απειλούν και τη σωματική ακεραιότητα όσων διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, εάν όχι και νερό και τροφή.

Η ΓΣΕΕ έχει κρούσει κατ΄ επανάληψη τον κώδωνα του κινδύνου για τις «εργασιακές μανωλάδες» που εξακολουθούν να κυριαρχούν σε όλη την επικράτεια, απαιτώντας αυστηρούς ελέγχους συνθηκών εργασίας και αμοιβής, αλλά και πιθανού ρατσιστικού κινήτρου στα περιστατικά που προσβάλλουν τον πυρήνα ανθρώπινης ύπαρξης και αξιοπρέπειας.

Καλούμε τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας να διερευνήσουν το περιστατικό αυτό και να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα επιβολής κυρώσεων, ειδικά σε υποθέσεις που άπτονται του πυρήνα των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, καθώς και την άμεση επαναλειτουργία του αρμόδιου συλλογικού οργάνου του Υπουργείου Εργασίας για την αδήλωτη εργασία”.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook