Αγροτικές επιδοτήσεις: Έφτασε η ώρα των πληρωμών – Όλες οι ημερομηνίες για ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ

αγροτικές-επιδοτήσεις-έφτασε-η-ώρα-τω-618519

Ξεκινούν την Τρίτη, εκτός απροόπτου, οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Συγκεκριμένα, ο ΟΠΕΚΕΠΕ αναμένεται να στείλει στις τράπεζες τη λίστα πληρωμών προς τους δικαιούχους των αγροτικών ενισχύσεων, με τα χρήματα να πιστώνονται στους λογαριασμούς. Έτσι οι δικαιούχοι θα μπορούν είτε σήμερα, είτε αύριο, Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου αναλήψεις από τα ΑΤΜ.

Από την πλευρά του ΟΠΕΚΕΠΕ, η μόνη αναφορά επί των πληρωμών ήταν η δήλωση Μελά στον βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ Αθανάσιο Λιούπη, με τον δεύτερο να προχωρά σε ανάρτηση στο Facebook στην οποία ο πρόεδρος του Οργανισμού Πληρωμών αναφέρει ότι «πριν τα Χριστούγεννα και ειδικότερα 21-22 ∆εκεµβρίου θα γίνει η αποπληρωµή των οικονοµικών ενισχύσεων των παραγωγών».

Όσον αφορά την εξισωτική αποζημίωση, οι τελευταίες πληροφορίες τοποθετούν την εν λόγω πληρωμή τις πρώτες εργάσιμες ημέρες μετά τα Χριστούγεννα, δηλαδή είτε την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου είτε την Τετάρτη 29 του μηνός, µε ποσό αυξηµένο στα 272 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των 50 έως 70 εκατομμύριων από τον ΕΛΓΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ποσό ύψους περίπου 50 εκατ. ευρώ θα καταβάλει ο Οργανισμός την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου. Δικαιούχοι είναι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό πληγέντες παραγωγοί από τους ανοιξιάτικους παγετούς του Φλεβάρη και του Μάρτη, κυρίως σε Μακεδονία-Θεσσαλία, αλλά και σε άλλες περιοχές. Και μόνο όσων δικαιούχων τα πορίσματα και οι ενστάσεις έχουν ολοκληρωθεί. Μένει άλλη μία παρτίδα πληρωμών που θα γίνει μέσα στο Ιανουάριο, πιθανότατα στις 20 του μήνα, για όσους ακόμη δεν έχουν πορίσματα ή δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία των ενστάσεων.

Από τα δεδομένα των εκτιμήσεων στα κατά τόπους θα μείνει ένα υπόλοιπο ποσό πάνω από 20 εκατ. ευρώ για την εξόφληση του Ιανουαρίου, εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία τότε, γιατί υπάρχουν ακόμα και τώρα προθεσμίες για υποβολή ενστάσεων κατά τόπους, δέκα μήνες μετά τον παγετό.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook