Άγριο ξύλο σε σούπερ μάρκετ ιταλικής πόλης που είναι σε καραντίνα λόγω κορονοϊού | Video

άγριο-ξύλο-σε-σούπερ-μάρκετ-ιταλικής-π-1004525

Mε τους νεκρούς από τον κορονοϊό στην Ιταλία να ανέρχονται σε 11 και τα κρούσματα να έχουν φτάσει στα 357, οι Ιταλοί προσπαθούν να οχυρωθούν απέναντι στην επέλαση του ιού ενώ προετοιμάζονται για το χειρότερο πιθανό σενάριο, αδειάζοντας – μεταξύ άλλων – τα ράφια των σούπερ μάρκετ, σε μια ένδειξη εμφανούς πανικού.

Σε πολλές περιπτώσεις, τα πράγματα ξεφεύγουν, με τους πολίτες να έρχονται ακόμη και στα χέρια, αφού τα νεύρα περισσεύουν. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου από την πόλη Καζαπουστερλένγκο στην επαρχία της Λομβαρδίας, η οποία έχει τεθεί σε καραντίνα. Σε αυτήν, πολίτες ήρθαν στα χέρια σε σούπερ μάρκετ, με τους υπόλοιπους παρισταμένους να τους παρακολουθούν έντρομοι.

Στις πόλεις που τίθενται σε καραντίνα, λειτουργούν μόνο φαρμακεία και σούπερ μάρκετ, ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες, ενώ όσοι παραβιάζουν τους κανόνες της καραντίνας αντιμετωπίζουν ακόμη και ποινή φυλάκισης.

Την ίδια ώρα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ζήτησε από την δημόσια τηλεόραση Rai να χρησιμοποιεί εφεξής πιο χαμηλούς τόνους στο θέμα του κορονοϊού για να μην καλλιεργηθεί υπερβολική ανησυχία στους πολίτες και παράλληλα να μην προκληθούν καταστροφικές συνέπειες στην ιδιωτική και δημόσια οικονομία της χώρας.

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook