Άγρια κόντρα Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή

άγρια-κόντρα-μητσοτάκη-τσίπρα-στη-βο-1300212
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Η έκτακτη παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα το βράδυ του Σαββάτου στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής που κατέθεσε, προκάλεσε μετωπική με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Κάνατε τον μεσάζοντα» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στον πρωθυπουργό.

Μια μέρα νωρίτερα από το αναμενόμενο διασταύρωσαν τα ξίφη τους στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε έκτακτη παρέμβαση, ζητώντας τα πρακτικά των συνεδριάσεων για την κακοκαιρία.

«Η ΕΜΥ λέει ότι η κακοκαιρία δεν ήταν από τις χειρότερες στην Αττική. Το 2008 είχαμε μία πολύ μεγαλύτερη κακοκαιρία σε ύψος χιονόπτωσης. Δεν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά αντιμετωπίστηκε. Δεν έκλεισε μόνο η Αττική αλλά η Κατεχάκη και η Μεσογείων που έχουμε τόσα νοσοκομεία. Τι έφταιξε και σήμερα δεν μπορέσατε; Θα μας πείτε πού κάνατε το λάθος ή θα πετάμε το λάθος στην εξέδρα; Ή μήπως θα μας πείτε ότι Κατεχάκη και Μαραθώνος δεν ανήκουν στη σφαίρα επιρροής του κράτους;» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Θα αναλάβατε ποτέ έστω μία ευθύνη; Να μας πείτε τι κάνατε λάθος; Θέλω να σας ρωτήσω κύριε πρωθυπουργέ και κύριε υπουργέ της Κλιματικής Κρίσης. Ζητήσατε από τον παραχωρησιούχο τη διακοπή κυκλοφορίας στα βαρέα οχήματα; Η εταιρεία – που έχει βαρύτατες ευθύνες άλλα λέει. Λέει ότι εσείς αρνηθήκατε».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έκανε τον μεσάζοντα για την αποζημίωση των 2000 ευρώ.

«Λέτε ότι δεν είχατε γράψει τα πρακτικά. Σας ζητάμε να δώσετε τα πρακτικά, ο πρωθυπουργός έκανε τον μεσάζοντα με την εταιρεία, λες και δεν υπάρχουν νόμοι και συμβάσεις, αξιολόγησε μόνος του το κόστος ώστε να δώσει ενδεχομένως την ευκαιρία στην εταιρεία ότι δε θα έχουν άλλες απαιτήσεις οι πολίτες. Δεν είναι ρόλος μεσίτη ή διαμεσολαβητή του πρωθυπουργού. Είναι δυνατόν να μας λέτε ότι το πρόβλημά μας δεν έχουμε κρίσιμα ραντάρ όταν στις συσκέψεις που κάνατε με zoom δεν κάνατε record; Ή μας λέτε ψέματα για να αποφύγετε την ευθύνη;».

Απάντηση Μητσοτάκη με αιχμές για το Μάτι

Μετά την παρέμβαση του κ. Τσίπρα, τον λόγο πήρε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας για άλλη μια φορά αναφορά στο Μάτι.

«Γνωρίζετε καλύτερα από μένα πόσο τραυματικές μπορεί να είναι οι εμπειρίες των φυσικών καταστροφών. Η Αττική Οδός θα έπρεπε να έχει κλείσει νωρίτερα. Αλλά το μεγαλύτερο μέρος ευθύνης το έχει η Αττική Οδός που ισχυριζόταν ότι μπορούσε να κρατήσει το δρόμο ανοιχτό. Κανείς μετεωρολόγος δεν προέβλεψε τον όγκο του χιονιού που έπεσε στο κέντρο της Αθήνας και στα Βόρεια Προάστια που έφτασε τους 50 πόντους» είπε και πρόσθεσε:

«Αναφερθήκατε ότι δεν πρέπει να κάνω τον μεσάζοντα. Εγώ εξασφάλισα τα 2.000 ευρώ αποζημίωση. Εσείς κ. Τσίπρα γιατί τέτοια αγάπη ξαφνικά για την Αττική Οδό».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα όσα είπε ο κ. Τσίπρας περί προσχηματικής συγγνώμης, τονίζοντας ότι εκείνος δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη για το Μάτι.

Πηγή: news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook