Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Ξεπέρασαν κάθε όριο με την τηλεσυνάντηση» του πρωθυπουργού με μαθητές του 8ου Δ.Σ. Χανίων

αγωνιστική-συσπείρωση-εκπαιδευτικών-1142439

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας ξεπέρασαν κάθε όριο σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, με αφορμή την   «τηλεσυνάντηση» του πρωθυπουργού με μαθητές του 8ου Δ.Σ. Χανίων.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης πως «είναι οι δικές τους συνειδητές πολιτικές επιλογές που τζογάρουν την ανθρώπινη ζωή για χάρη της κερδοφορίας μεγάλων επιχειρήσεων και ομίλων».

Η ανακοίνωση:

Για την «τηλεσυνάντηση» του πρωθυπουργού με μαθητές του 8ου Δ.Σ. Χανίων

Αυτή τη φορά Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας ξεπέρασαν κάθε όριο! Χθες, ημέρα απεργίας που έθετε στο επίκεντρο τα ζητήματα της Δημόσιας Υγείας και σε μια περίοδο που η θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με ευθύνη του κράτους θεωρείται κόστος και τα ουσιαστικά μέτρα για τη λειτουργία των σχολείων με όρους υγιεινής και ασφάλειας θεωρούνται πολυτέλεια, επέλεξαν ο Πρωθυπουργός και η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να χρησιμοποιήσουν τους μαθητές του 8ου Δ.Σ. Χανίων για να μας πείσουν πως όλα πηγαίνουν καλά!

Είναι πραγματικά περίσσιο το θράσος και η υποκρισία τους! Αλήθεια, αν όντως ήθελαν να μάθουν πώς προχωράει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, γιατί δε ρώτησαν τους ΣΕΠΕ και τις ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα, που από τον Μάρτη είναι στους δρόμους για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα; Γιατί δε ρωτάνε τους φορείς του γονεϊκού κινήματος για να μάθουν τι σημαίνει να έχεις δύο ή τρία παιδιά και να δουλεύεις και ο ίδιος με τηλεργασία; Γιατί δε ρωτάνε τους γονείς που τους έχουν κάνει να ντρέπονται μπροστά στα μάτια των παιδιών τους, επειδή αδυνατούν οι ίδιοι να καλύψουν τις ανάγκες που κανονικά θα έπρεπε να καλύψει το κράτος; Γιατί δε ρωτάνε τους μαθητές που μέσα από μαζικές κινητοποιήσεις διεκδικούσαν να παρθούν μέτρα για την προστασία της υγείας τους και για την ισότιμη πρόσβαση όλων στην εκπαιδευτική διαδικασία; Αντίθετα, σε όλα τα παραπάνω η κυβέρνηση επέλεξε να απαντήσει με καταστολή, βία και συκοφάντηση!

Δεν μας ρωτάνε, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά πως είναι οι δικές τους συνειδητές πολιτικές επιλογές που τζογάρουν την ανθρώπινη ζωή για χάρη της κερδοφορίας μεγάλων επιχειρήσεων και ομίλων (μόλις χθες μεγάλος ιδιωτικός όμιλος της Υγείας ανακοίνωνε 8.390.000€ έσοδα ΜΟΝΟ από τα μοριακά τεστ και τα τεστ αντισωμάτων για τον κορονοϊό την περίοδο της πανδημίας)!

Παρουσιάζουν ως είδηση την εικόνα του 8ου Δ.Σ. Χανίων, που δεν έχει κενά (με ιδιωτική παράλληλη βέβαια), τη στιγμή που το Υπουργείο Παιδείας γνωρίζει πολύ καλά πως στον ν. Χανίων αυτή τη στιγμή και χωρίς να υπολογίζονται οι άδειες ειδικού σκοπού, τα κενά στην α/θμια εκπαίδευση ανέρχονται σε 109 (7 δάσκαλοι ειδικής αγωγής, 2 νηπιαγωγοί για Τ.Ε., 2 νηπιαγωγοί γενικής, 1 εκπαιδευτικός Αγγλικών, 19 νηπιαγωγοί παράλληλης στήριξης και 78 δάσκαλοι παράλληλης στήριξης).

Γνωρίζει πολύ καλά και την πραγματική εικόνα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης! Με μια πρώτη καταγραφή στον νομό μας, που ακόμα συνεχίζεται, σε εύρος 2.642 μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης το 13,5% (357) δεν έχουν καμία δυνατότητα συμμετοχής στην «τηλεκπαίδευση», ενώ το 27,3% (721) συμμετέχουν μόνο με τη χρήση κινητού τηλεφώνου. Κυβέρνηση και Υπουργείο γνωρίζουν επίσης, πως στις ορεινές και αγροτικές περιοχές του νομού μας (π.χ. στους δήμους Καντάνου-Σελίνου, Κισσάμου, Αποκόρωνα) η σύνδεση του διαδικτύου αλλά και της κινητής τηλεφωνίας είναι πολύ κακή, ενώ οι γονείς που δουλεύουν στον πρωτογενή τομέα (χωράφια, θερμοκήπια) επιστρέφουν σπίτι τους μετά τις 15.30., με αντικειμενική δυσκολία να στηρίξουν τα παιδιά τους.

Αυτά και πολλά άλλα είναι τα προβλήματα, οι ελλείψεις και οι δυσκολίες της δια ζώσης αλλά και της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε συνθήκες πανδημίας και μη. Κι επειδή είναι χιλιοειπωμένα και γνωστά σε όλα τα σχολεία, και στο 8ο ΔΣ και στον κ. Παγωνίδη, θα περίμενε κανείς πως αντί να απαξιώνονται οι συλλογικές αποφάσεις και να δίνεται βήμα στον Πρωθυπουργό και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για επικοινωνιακές φιέστες, τουλάχιστον να μεταφερθεί η πραγματική εικόνα που βιώνουν σήμερα εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς.  Ιδιαίτερα για το 8ο Δ.Σ. όπου πάνω από 30 μαθητές βρίσκονται αβοήθητοι, έχουν δοθεί μόλις 12 τάμπλετ από δωρεές και όχι από το Υπουργείο, ενώ η υποστήριξη των προσφυγόπουλων με ευθύνη του κράτους που φοιτούν και στο 8ο ΔΣ είναι μακριά από τις ανάγκες. Πραγματικά ήταν ένα θλιβερό σκηνικό που προκαλεί τουλάχιστον ντροπή….

Από την πλευρά μας φωνάζουμε για άλλη μια φορά ¨ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ¨!

Ενώνουμε τη φωνή μας με μαθητές και γονείς, διεκδικώντας όλα αυτά που πρέπει να γίνουν ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με όρους υγιεινής και ασφάλειας, για τα μέτρα που πρέπει να παρθούν όσο τα σχολεία είναι κλειστά.

 

             Να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις (έως 15)

             Να δημιουργηθούν νέες σχολικές αίθουσες και να αξιοποιηθούν ήδη υπάρχουσες

             Να γίνονται δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ στα σχολεία

             Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας, ώστε να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα

             Να χορηγούνται δωρεάν όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας

             Να παρθούν μέτρα για την αποσυμφόρηση των σχολικών λεωφορείων

             Να δοθούν σε όλα τα παιδιά τεχνολογικά μέσα, τάμπλετ, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, γρήγορο internet με ευθύνη του κράτους

             Να γίνει αναπροσαρμογή της ύλης και να στηριχθούν όλα τα παιδιά με ενισχυτική διδασκαλία και φροντιστηριακά μαθήματα αμέσως μόλις ανοίξουν τα σχολεία.

 

Δε θα επιτρέψουμε σε κανένα να παίζει ούτε με την υγεία αλλά ούτε και με τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας!»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook