Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Χανίων: «Θέλουμε εμπορικό σύλλογο για τις ανάγκες μας και όχι για τις πολυεθνικές»

αγωνιστική-συνεργασία-εμπόρων-χανίω-1157379

«Το προεδρείο του εμπορικού συλλόγου δείχνει για άλλη μια φορά ότι δεν τους ενδιαφέρουν οι αγωνίες και οι ανάγκες των συναδέλφων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων των Χανίων. Οι ίδιοι ζητούν έναν Σύλλογο ζωντανό και διεκδικητικό.

Αναλυτικά:

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Την Τετάρτη 23/6 συνεδρίασε –επιτέλους..- το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων ύστερα από συνεχόμενες πιέσεις μας. Μεταφέραμε την αγωνία των συναδέλφων μας για τις δυσκολίες που συσσωρεύονται, και τα μέτρα που ψηφίζονται εις βάρος μας. Είναι έκθετο το προεδρείο, όταν υπάρχουν τόσα σοβαρά θέματα που «καίνε» τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους της πόλης μας, να έχει συνεδριάσει μόνο τρείς (!) φορές τον τελευταίο χρόνο το Διοικητικό Συμβούλιο.

Δυστυχώς, το προεδρείο του εμπορικού συλλόγου δείχνει για άλλη μια φορά ότι δεν τους ενδιαφέρουν οι αγωνίες και οι ανάγκες των συναδέλφων. Δεν τους φταίει ο Κορονοϊός λοιπόν που δεν συνεδριάζαμε όλο τον χρόνο (αλήθεια, πως συνεδρίαζαν τόσα σωματεία και συμβούλια;;), και αυτό αποδεικνύεται και από την στάση που κράτησαν στο χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο.

Παρά λοιπόν τις έντονες εγκλίσεις μας, τελικά:

Δεν πήραν θέση στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη που απελευθερώνει την κυριακάτικη εργασία για όλο το χρόνο.

Δεν θέλουν να πάρουν θέση υπέρ της νομοθετικής κατοχύρωσης της κυριακάτικης αργίας.

Είναι υπέρ του νέου πτωχευτικού κώδικα που εφαρμόζεται από 1 Ιουνίου και που σφίγγει κι άλλο την θηλιά των χρεών γύρω από τους μικρούς επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, που ήδη έχουμε να αντιμετωπίσουμε το «βουνό» των υποχρεώσεων απέναντι στις τράπεζες και το κράτος.

Δεν θέλουν να προτείνουν καλοκαιρινό ωράριο, μάλιστα προτείνουν στα μέλη μας το απελευθερωμένο και συνεχόμενο ωράριο από το πρωί ως το βράδυ.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Είναι γνωστό σε όλους μας, ότι η απελευθέρωση του ωραρίου, σε συνδυασμό με τα ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή, θα αποτελέσουν την ταφόπλακα εκατοντάδων συναδέλφων μας που δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στο αυξημένο κόστος λειτουργίας, σε συνδυασμό με τον ανταγωνισμό των πολυεθνικών.

Η παραπάνω στάση του Προεδρείου αποδεικνύει ότι η πυξίδα τους είναι η υπεράσπιση των μέτρων που η κυβέρνηση προωθεί, και που με μαθηματική ακρίβεια έρχονται για να εξυπηρετήσουν τους μεγάλους ομίλους σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων.

Φτάνουν στο σημείο, επειδή στερεύουν από επιχειρήματα υπέρ των παραπάνω, να θεωρούν ότι ο εχθρός του συλλόγου είναι η αγωνιστική συνεργασία εμπόρων (!), αποκαλώντας μας «Χουντικούς» (υπάρχει καταγεγραμμένο στα πρακτικά), επειδή ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας για το τι συμβαίνει στο Διοικητικό συμβούλιο! Μήπως επειδή δεν ανεχόμαστε την «δημοκρατία» των απελευθερωμένων ωραρίων;

Στην έκκληση μας προς το προεδρείο να ανακαλέσει την φράση αυτή προκειμένου να συνεχιστεί η συζήτηση δεν το έπραξε.

Δείχνουν λοιπόν με την στάση τους, ακολουθώντας την γραμμή της πλειοψηφίας της ΕΣΕΕ, ότι τελικά αυτούς για τους οποίους πασχίζουν είναι για μια μικρή μερίδα μεγαλομάγαζα , βάζοντας τελικά πλάτη στην παραπέρα επέκταση των πολυεθνικών.

Εμείς καλούμε τον κάθε συνάδελφο να βγάλει τα συμπεράσματα του.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Ήρθε επιτέλους η ώρα να γυρίσουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας την μαύρη περίοδο της σημερινής πλειοψηφίας στην διοίκηση του συλλόγου.

Στις επερχόμενες εκλογές του Συλλόγου φέτος τον Σεπτέμβριο, να επαναφέρουμε τις ζωντανές σελίδες αγώνα, αλληλεγγύης, ανθρωπιάς, στον σύλλογό μας.

Να επιστρέψει στην ζωή των αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων, στην ζωή της πόλης και των εργαζομένων τους, ο εμπορικός σύλλογος ως ζωντανό κομμάτι του κοινού αγώνα για την επιβίωσή μας, κόντρα στον «θάνατο του εμποράκου» που κάποιοι ευαγγελίζονται και για την περιοχή μας.

Να συσπειρωθούμε γύρω από την Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων, που έχει έμπρακτα αποδείξει (και ως διοίκηση του Συλλόγου από το 2015 – 2018) ότι μπορούμε να κρατήσουμε τον σύλλογο μαζικό, με διαδικασίες που συσπειρώνουν την πλειοψηφία των συναδέλφων.

Μπορούμε να έχουμε ένα σύλλογο μαχητικό, που όπως εμποδίσαμε τότε την έλευση μέσω της Περιφέρειας και του Δήμου Χανίων των 32 ανοικτών Κυριακών, όπως εμποδίσαμε πλειστηριασμούς και κοψίματα ΔΕΗ σε συναδέλφους, έτσι και τώρα, όλοι μαζί, ενωμένοι με το δίκιο μας, θα δημιουργήσουμε αναχώματα στην προσπάθεια κάποιων να τους αδειάσουμε την γωνιά!

Οι μικροί έμποροι έχουμε φωνή! Τη δυναμώνουμε!

Ο συλλογικός αγώνας είναι η μόνη διέξοδος για να ορθώσουμε εμπόδια στην πολιτική που μας οδηγεί στην ανασφάλεια και στο λουκέτο. Είναι ο μόνος δρόμος για να μπουν στο προσκήνιο οι πραγματικές μας ανάγκες και οι δίκαιες διεκδικήσεις μας. Όποιος διαλέγει τον μοναχικό δρόμο της ατομικής λύσης βρίσκεται συχνά σε αδιέξοδο.

Τον Σεπτέμβρη, στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, παίρνουμε μαζικά μέρος στις αρχαιρεσίες, για να έχουμε Σύλλογο ζωντανό και διεκδικητικό.

Οι εκλεγμένοι στο ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων με την Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων

Βουρλάκης Νίκος

Κανδηλιεράκης Γιώργος

Μπινιά Ιωάννα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook