Αγωνία για τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης: Νοσηλεύεται σε σταθερά κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική του ΠΑΓΝΗ

αγωνία-για-τον-αρχιεπίσκοπο-κρήτης-νο-1111862

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος.

Ο Αρχιεπίσκοπος παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα και διακομίστηκε χθες το πρωί στο ΠΑΓΝΗ, όπου εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και διασωληνώθηκε. Όπως ανέφερε χθες σε δηλώσεις του ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ κ. Γεώργιος Χαλκιαδάκης, η κατάσταση του κ. κ. Ειρηναίου ήταν χθες «σταθερά κρίσιμη». Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη, ο Αρχιεπίσκοπος αντέδρασε θετικά αφού διασωληνώθηκε, γεγονός που επιτρέπει να υπάρχει αισιοδοξία για την εξέλιξη της υγείας του.

Ας σημειωθεί ότι ο κ.κ. Ειρηναίος υποβλήθηκε και σε τεστ COVID, το οποίο ήταν πάντως αρνητικό. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, χθες Κυριακή το πρωί κι ενόσω βρισκόταν στην οικία του, ο Σεβασμιότατος παρουσίασε δυσκολία στην αναπνοή.

Η κατάσταση της υγείας του δε βελτιωνόταν και δεδομένου και του καταπονημένου του οργανισμού λόγω του βίου που διάγει, υπήρξε ανησυχία και ο Αρχιεπίσκοπος μεταφέρθηκε τάχιστα στο ΠΑΓΝΗ.

Όπως έγινε γνωστό, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης μεταφέρθηκε αρχικά στα Επείγοντα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Αυτό επιβεβαίωσε, εξάλλου, και ο διοικητής του νοσοκομείου, ο οποίος ανέφερε ακόμη ότι η αντιμετώπιση του αναπνευστικού προβλήματος του Αρχιεπισκόπου δεν είχε ικανοποιητικό αποτέλεσμα στο ΤΕΠ κι ως εκ τούτου αποφασίστηκε να εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη, ο κ.κ. Ειρηναίος μετέβη στο ΠΑΓΝΗ λίγο πριν τις 9:30 το πρωί χθες Κυριακή.

«Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος προσήλθε στο ΤΕΠ του ΠΑΓΝΗ στις 9:20 το πρωί λόγω υπερκαπνικής αναπνευστικής ανεπάρκειας», ανέφερε σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους αργά το απόγευμα χθες Κυριακή. Σύμφωνα με τον ίδιο, η εν λόγω ανεπάρκεια «αντιμετωπίστηκε με μη επεμβατικό αερισμό».

«Δυστυχώς, το αποτέλεσμα αυτής της αντιμετώπισης δεν ήταν ικανοποιητικό και αποφασίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος να οδηγηθεί στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, όπου και διασωληνώθηκε», επισήμανε ο κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης.

Αξίζει να τονιστεί ότι, σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ, μετά τη διασωλήνωση που του έγινε, ο Σεβασμιότατος αντέδρασε θετικά. Το εν λόγω γεγονός δίνει το δικαίωμα να είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι η κατάστασή του δεν παρέμενε σοβαρή.

«Η κατάσταση του Αρχιεπισκόπου μετά τη διασωλήνωση είναι σταθερή», ανέφερε με νόημα ο κ. Χαλκιαδάκης, συμπληρώνοντας ότι ο κ.κ. Ειρηναίος είναι «αιμοδυναμικά σταθερός». Εξάλλου, σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ, οι εξετάσεις που έγιναν στον Σεβασμιότατο ήταν ικανοποιητικές, ενώ και το τεστ κορωνοϊού στο οποίο υποβλήθηκε βγήκε αρνητικό.

«Έγιναν οι εξετάσεις που προβλέπονται, οι οποίες είναι ικανοποιητικές, και το τεστ κορωνοϊού στο οποίο υποβλήθηκε (το πρώτο) είναι αρνητικό», επισήμανε ο κ. Χαλκιαδάκης, συμπληρώνοντας ότι η «αντίδραση του Αρχιεπισκόπου είναι ικανοποιητική και αυτό μας δίνει αισιοδοξία».

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με την ακριβή κατάσταση στην οποία βρισκόταν χθες το απόγευμα ο κ.κ. Ειρηναίος, ο κ. Χαλκιαδάκης απάντησε ότι ο Αρχιεπίσκοπος είναι διασωληνωμένος και σε καταστολή.

«Είναι διασωληνωμένος. Δεν έχει επαφή με το περιβάλλον», ανέφερε αρχικά ο διοικητής, ο οποίος πρόσθεσε με νόημα ότι ο κ.κ. Ειρηναίος «είναι με φάρμακα. Είναι σε καταστολή, στον αναπνευστήρα». Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Χαλκιαδάκη, «το γεγονός ότι αντέδρασε πολύ καλά στον αναπνευστήρα είναι ένα σημάδι που μας δίνει αισιοδοξία».

Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ έκανε εξάλλου λόγο για «οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια». «Είναι σε μια σοβαρή κατάσταση. Το γεγονός ότι αντέδρασε θετικά με το που μπήκε στον αναπνευστήρα είναι ένα καλό σημάδι. Δεν παύει όμως η γενική του κατάσταση να είναι σταθερά κρίσιμη» εξήγησε, κλείνοντας, ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Στο ΠΑΓΝΗ και το πλευρό του Σεβασμιότατου βρέθηκαν χθες, μεταξύ άλλων, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού, βοηθός Επισκόπου του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου και Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, κ. Πρόδρομος Ξενάκης, και ο Πρωτοσύγκελος Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Μεθόδιος Βερνιδάκης.

Επίσκοπος Κνωσού : «Ευχόμαστε και προσευχόμαστε στον Θεό»

Με δηλώσεις που παραχώρησε χθες ο Επίσκοπος Κνωσού κ. Πρόδρομος Ξενάκης ευχαρίστησε τον διοικητή και εν γένει το προσωπικό του ΠΑΓΝΗ, ενώ πρόσθεσε ότι όλοι προσεύχονται στον Θεό να δώσει στον Αρχιεπίσκοπο την πολυπόθητη υγεία του.

«Ευχόμαστε και προσευχόμαστε στον Θεό να δώσει στον Σεβασμιότατο την πολυπόθητη υγεία του για το καλό της τοπικής μας Εκκλησίας και για να συνεχίσει να μας ευλογεί ως ο πνευματικός μας πατέρας», δήλωσε αρχικά ο κ. Ξενάκης, ο οποίος συμπλήρωσε με νόημα: «Ευχαριστούμε εκ μέρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής τον διοικητή του νοσοκομείου και όλους τους γιατρούς, τους καθηγητές και το νοσηλευτικό προσωπικό, που από την πρώτη στιγμή της έλευσής μας σήμερα (σ.σ. χθες) το πρωί ενήργησαν τα πάντα ανθρωπίνως δυνατά για να συνδράμουν τον Σεβασμιότατο ποιμενάρχη μας».

Πηγή: neakriti.gr

One thought on “Αγωνία για τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης: Νοσηλεύεται σε σταθερά κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική του ΠΑΓΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook