Αγωνία εν όψει χειμώνα για χιλιάδες Χανιώτες που θα ξαναδουλέψουν τον Απρίλη του ’21 – Μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης αύριο στα Χανιά

αγωνία-εν-όψει-χειμώνα-για-χιλιάδες-χα-1081249

Συναυλία Αλληλεγγύης για τους εποχικά εργαζόμενους, διοργανώνει αύριο, Τετάρτη 29 Ιουλίου στις 20:30μ.μ.,  το Δ.Σ. του Σωματείου Επισιτισμού Ν. Χανίων στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου στα Χανιά, με τους διοργανωτές να καλούν τον Χανιώτικο λαό «να στηρίξει αυτήν την προσπάθειά με σκοπό την στήριξη των εποχικά εργαζόμενων συναδέλφων που πλήττονται».

Η είσοδος για το κοινό θα είναι δωρεάν ενώ αντί εισιτηρίου ο κόσμος καλείται να στηρίξει με τρόφιμα( τρόφιμα μακριάς διάρκειας, ξηρή τροφή όπως όσπρια, ρύζι, γάλα κλπ.).

Στο πλαίσιο της αυριανής εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης συνέντευξη τύπου με εκπροσώπους εργατικών κλάδων να τοποθετούνται για τα τεκταινόμενα και τις συνθήκες που οδήγησαν σε αυτή την πρωτοβουλία.Όπως ανέφερε στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Συλλόγου Επισιτισμού Χανίων, η αυριανή συναυλία είναι μία ευκαιρία να ξεχάσουν οι Χανιώτες για λίγο τη μαυρίλα της καθημερινότητας και τη μαυρίλα που έρχεται τους επόμενους μήνες, με τους εποχικούς εργαζόμενους να ζουν εδώ και πολύ καιρό με μεγάλη αγωνία για το μέλλον, αφού πολλοί θα ξαναβρούν δουλειά (αν όλα πάνε καλά) τον Απρίλιο του 2021. Ακόμη, επισήμανε τη συγγένεια του κλάδου των μουσικών με των εργαζομένων στον τουρισμό, μιλώντας για την πρωτοβουλία που πήραν να συμπράξουν για την εκδήλωση, με νέες δράσεις να ακολουθούν.Από την πλευρά του ο Κυριάκος Ηλιάδης, μέλος της Ομαδικής Επιτροπής του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου για τα Χανιά, επισήμανε οτι ο σύλλογος δεν θα μπορούσε να μείνουν αμέτοχοι από αυτή την προσπάθεια, αφού πάνω από το 80% των μουσικών είναι κι εκείνοι εποχικοί υπάλληλοι, με πολλούς να δουλεύουν καλοκαίρι σε ξενοδοχεία και επιχειρήσεις εστίασης. Έτσι, μέλη του συλλόγου ενδιαφέρθηκαν αφιλοκερδώς να συμμετέχουν στη συναυλία, αφού είναι συνοδοιπόροι σε αυτή την προσπάθεια.Αντίστοιχα και ο Μάνος Τρυπιάς, επίσης μέλος του Συλλόγου Μουσικών, ο οποίος θα τραγουδήσει αύριο στην Ανατολική Τάφρο και χαρακτήρισε την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά μοναδικά καταφύγια σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Όπως επισήμανε, το κράτος κάθε άλλο παρά πρόνοια παρέχει, με το υπουργείο πολιτισμού να έχει παραμελήσει τους μουσικούς και να τους δίνει μόλις ένα επίδομα κι αυτό έπειτα από επίμονες διεκδικήσεις. Όπως εξομολογήθηκε, οι μουσικοί είναι τρομαγμένοι για τον χειμώνα που έρχεται, αφού δεν ξέρουν πως θα καλύψουν τις βιοποριστικές τους ανάγκες, με το κράτος να μην δείχνει την παραμικρή διάθεση για ουσιαστική στήριξη.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων, σχολίασε:

Οι καλλιτέχνες οι οποίοι θα συμμετέχουν αφιλοκερδώς είναι:

Αλεξίου Βάλια

Μαλαξιανάκης Μάνος

Φιωτάκης Κώστας

Φράρος Μιχάλης

Ψαλιδάκης Τάσος

Μάνος Τρυπιάς

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook