Αγωγή κατά ανώτερου στελέχους της Google που χλεύαζε ομοφυλόφιλο υπάλληλο

αγωγή-κατά-ανώτερου-στελέχους-της-google-πο-1292799

Aνώτερο διευθυντικό στέλεχος στο τμήμα της παγκόσμιας ασφάλειας της Google χλεύαζε σε γραπτά μηνύματα έναν μαύρο ομοφυλόφιλο άνδρα, που εργάζεται ως φύλακας της εταιρείας, σύμφωνα με αγωγή που κατατέθηκε.

Ο Ντέιβιντ Μπράουν, ο οποίος σύμφωνα με την αγωγή εργάζεται από κοινού στη μονάδα της Alphabet Inc και την εταιρεία ασφαλείας Allied Universal, ζητά απροσδιόριστη χρηματική αποζημίωση για φερόμενη σωματική και συναισθηματική παρενόχληση στα γραφεία της Google στο Λος Άντζελες με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και το χρώμα του δέρματός του.

Πολλές μεγάλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Google πέρυσι, ενέτειναν τις προσπάθειές τους για τη δημιουργία πιο ανοιχτών χώρων εργασίας μετά από κοινωνικές διαμαρτυρίες που αφορούσαν σε ρατσιστικές διακρίσεις.

Ορισμένοι εργαζόμενοι στην Google, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 2.000 που υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή για το ζήτημα τον Απρίλιο, δήλωσαν ότι η εταιρεία δεν θεωρεί επαρκώς υπεύθυνους τους δράστες.

Ο προϊστάμενος του Μπράουν φέρεται κατά την αγωγή να παρουσίαζε μεταξύ άλλων ιδιαίτερα προβληματική συμπεριφορά.

Όπως περιγράφει ο Μπράουν, το ανώτερο στέλεχος «τον έπιανε τους γλουτούς, τον κλωτσούσε στη βουβωνική χώρα, του τράβαγε βίαια τις θηλές».

Σύμφωνα με σχετικά έγγραφα, ο επόπτης του, Henry Linares, απολύθηκε φέτος αλλά για άλλους λόγους. Στο προφίλ του στο LinkedIn φαίνεται ότι έφυγε από την Google και την Allied Universal τον Ιούλιο.

Ο ανώτερος διευθυντής της Google για τις λειτουργίες της κοινότητας, σε παγκόσμιο επίπεδο ωστόσο, Ρας Ροσίνι, «συμμετείχε στα ρατσιστικά σχόλια και τη σεξουαλική παρενόχληση και δεν έκανε καμία ενέργεια για να τα διορθώσει», υποστηρίζει περαιτέρω η αγωγή.

Κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας πέρυσι για αντικείμενα που λείπουν από τα γραφεία της Google, τα οποία ήταν ήσυχα λόγω της πανδημίας, ο Ροσίνι έστειλε μήνυμα στον επόπτη με υποτιμητικό σχόλιο για τον Μπράουν.

Ο επόπτης απάντησε ότι «ο Ντέιβιντ θα το λατρέψει» και ο Ροσίνι συνέχισε γράφοντας «Πες στον Ντέιβιντ να σκύψει».

Ο επόπτης, ο οποίος έδειξε το μήνυμα στον ενάγοντα απάντησε: «Χαχαχ, θα του πω ότι είπες γεια».

Ο Ροσίνι, παραμένει στέλεχος στην Google, σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος, του Μπράουν Β. Τζέιμς ΝτεΣιμόν είπε ότι ο Ροσίνι έπρεπε να είχε δεχθεί τις συνέπειες για κατάχρηση εξουσίας, ειδικά μάλιστα αφού ο Μπράουν είχε στείλει τα συγκεκριμένα μηνύματα στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού, κάνοντας αναφορά και για τον Ροσίνι στην παρενόχληση».

Πηγή: lifo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook