Άγνωστοι έσπασαν την πλακέτα που είναι αφιερωμένη στην μνήμη των θυμάτων της Marfin

άγνωστοι-έσπασαν-την-πλακέτα-που-είνα-1471386

Άγνωστοι βανδάλισαν την μαρμάρινη πλακέτα που βρίσκεται στην οδό Σταδίου και είναι αφιερωμένη στα θύματα της τραγωδίας της Marfin το 2010.

Έσπασαν ένα μεγάλο μέρος της πλακέτας με το μνημείο να έχει εγκαινιαστεί τον Μάιο του 2020 κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για να τιμηθεί η μνήμη των τριών εργαζόμενων που έχασαν τη ζωή τους το 2010.

 

Η αντίδραση του Ακη Σκέρτσου πάντως ήταν άμεση, καθώς με ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε ότι η ζημιά στην πλακέτα θα αποκατασταθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα. «Η αναμνηστική πλάκα στη μνήμη της Αγγελικής, της Παρασκευής και του Επαμεινώνδα θα αντικατασταθεί άμεσα. Είναι γνωστή, άλλωστε, η ευαισθησία της Πολιτείας στο θέμα αυτό.

Αν χρειαστεί θα γίνεται ακόμη και καθημερινά. Κάθε μέρα και μια τελετή μνήμης. Γιατί τελικά η μνήμη είναι που πονάει τους εχθρούς της Δημοκρατίας. Τη μνήμη θέλουν να σβήσουν. Και η μνήμη είναι που κρατάει εμάς τους υπόλοιπους από το να δείξουμε ξανά ανοχή σε τέτοια φριχτά εγκλήματα κατά της ζωής αλλά και κατά της ειρηνικής και δημοκρατικής συνύπαρξης».

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook