Αγκινάρες αλά πολίτα

αγκινάρες-αλά-πολίτα-1458206

Εκμεταλλευόμαστε το απόλυτο ανοιξιάτικο λαχανικό και φτιάχνουμε αγκινάρες αλά πολίτα, ένα φαγητό που αγαπούν χορτοφάγοι και μη.

Υλικά

10-12 μικρές αγκινάρες

80ml ελαιόλαδο

4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες

3 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

3 καρότα κομμένα σε κύβους

χυμό από 2 λεμόνια

ξύσμα από ένα λεμόνι

12 μικρές πατάτες

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Καθαρίζετε τις αγκινάρες και τις ρίχνετε σε νερό με αλάτι και χυμό από ένα λεμόνι για να μη μαυρίσουν.

Βάζετε σε μια φαρδιά κατσαρόλα το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε τον άνηθο και τα καρότα, δύο ποτήρια νερό και τέλος χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι.

Βάζετε και τις αγκινάρες ολόκληρες με τα κοτσάνια προς τα πάνω, τις πατάτες ολόκληρες και αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά περίπου.

Γαρνίρετε με φρέσκο άνηθο και φέτες λεμονιού και σερβίρετε.

olivemagazine.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook