Άγιο Φως: Χανιώτης έκανε μήνυση για δημοσιεύματα που λένε οτι είναι απάτη

άγιο-φως-χανιώτης-έκανε-μήνυση-για-δημ-834433

Στην αποστολή μηνυτήριας αναφοράς προχώρησε ένας Χανιώτης μηχανικός, με αφορμή μία μαρτυρία που εμφανίστηκε στα ΜΜΕ όλης της χώρας τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το Άγιο Φως.

Η μήνυση που κατατέθηκε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει θέμα την αφή του Αγίου Φωτός και την διερεύνηση και καταλογισμό ποινικών ευθυνών που αφορούν στην διάπραξη του αδικήματος της προσβολής θρησκεύματος και διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Φυσικά, αναφέρεται στο υπό συγγραφή βιβλίο του δημοσιογράφου Δημήτρη Αλικάκου, όπου περιέχονται μαρτυρίες αγιοταφιτών που ανατρέπουν τη θεωρία του θαύματος με το Άγιο Φως. Μεταξύ αυτών και του σκευοφύλακα του Πανάγιου Τάφου Ισίδωρου, ο οποίος ομολογεί ότι ο ίδιος ανάβει το Άγιο Φως: «Ακούστε. Το καντήλι μπαίνει σβηστό από μένα, όλος ο κόσμος το βλέπει μέσα από την τηλεόρασή του. Όμως όταν ο Πατριάρχης εισέρχεται στον Πανάγιο Τάφο το βρίσκει αναμμένο… Εγώ το ανάβω… Με έναν αναπτήρα, τι άλλο;».

Όπως αναφέρει, είναι υποχρέωσή του να καταγγείλει αυτές τις ενέργειες, αφού αποτελούν προσβολή για την ορθοδοξία, της θρησκείας που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ελληνικό λαό και τον πολιτισμό μας. Καταγγέλλει μάλιστα τις μαρτυρίες αυτές ως «απάτη», αφού αναφέρουν ψευδή γεγονότα.

Αναλυτικά το έγγραφο της μήνυσης:

 

zarpanews.gr

33 thoughts on “Άγιο Φως: Χανιώτης έκανε μήνυση για δημοσιεύματα που λένε οτι είναι απάτη

  1. Μπραβο στον άνθρωπο.
    Τόσα θαύματα γίνονται κάθε μέρα αλλά μερικοί ότι και να δούνε δεν πιστεύουν στο Θεό.
    Ιδίως τώρα που κυβερνούν οι άθεοι βρίσκουν ευκαιρία πολλοί να βρίζουν ανοιχτά.
    Τι να πεις…. Ας τους να πιστεύουν στο χρήμα στην δόξα στον εαυτό τους και σε όλα τα άλλα που μια μέρα θα γίνουν σκόνη…..

    1. Εσύ δηλαδή τι πιστεύεις? Οτι το άγιο φως έρχεται απο τον ουρανό?
      Και ποια θαύματα βλέπεις κάθε μέρα εσύ? Αυτά που σκοτώνονται και λιμοκτονούν τα παιδια?
      Οσο για τον άνθρωπο που λες, κατάφερε να διαφημίσει μια χαρά το βιβλίο δωρεάν, και είμαι περίεργος να δω τι ακριβώς θα ισχυριστεί στο δικαστήριο, θα ζητήσει τον… Αναπτήρα?

  2. «Χριστιανοταλιμπανηδες» τσοι λενε αυτους τους «πιστους»…Παντως στο γραφειο του πανω, στην Αθηνα, κατι κυκλαδιτα ειδωλια εχει…Εικονες πουθενα…

  3. Μπράβο Ηρώ συνέχισε να πιστεύεις στις νεραϊδοιστορίες μόνο να μου πεις που ήταν ο θεός όταν παίζουν ξύλο οι παπάδες μέσα στον Πανάγιο τάφο, που ήταν όταν οι παπάδες βιάζουν τα πιτσιρίκια, που είναι όταν όταν οι μανάδες πετούν τα μωρά τους από τα μπαλκόνια και που όταν πνίγεται κόσμος στη θάλασσα. Δεν διαφέρεις από τα βούγια της Τουρκίας, του Ιράκ ούτε από τα βούγια κάπου στο Τέξας. Γεμισαμε θεοφοβούμενα βλήτα

    1. Κρατηθεικε screenshot με την υβριστικη σου απαντηση για στοιχειο για το δικαστηριο.Για να δουμε οταν θα σου ερθει η κληση για ανακριση εαν θα εχεις το θαρρος να επαναλαβεις το παραπανω σχολιο,οταν θα περνας την πορτα του γραφειου του Εισαγγελεα.

      1. Μέχρι σήμερα πίστευα ότι η ανθρώπινη ηλιθιότητα φτάνει μέχρι έναν συγκεκριμένο βαθμό. Μετά διάβασα το άρθρο και κατόπιν το σχόλιο του φίλτατου Μανώλη. Πλέον είμαι βέβαιος ότι η ανθρώπινη ηλιθιότητα δεν έχει ταβάνι δυστυχώς.

        1. Η ηλιθιοτητα δυστυχως ειναι να γραφει καποιος υβρεις στο διαδικτυο(λογο πληρης αγνοιας του ιντερνετ) πραγμα το οποιο δεν θα εκανε ποτε στην καθημερινη του ζωη.Πχ τα παραπανω υβριστικα σχολια ποτε δεν θα τα ελεγε καποιος σε μια συζητηση στην καθημερινοτητα του,ποσο μαλλον να τα εκανε γραπτα και να βεβαιωνε το γνησιο της υπογραφης απο τα ΚΕΠ(αυτο κανει στην ουσια με το να γραφει υβριστικα σχολια στο ιντερνετ) ειτε μιλανε για προσωπικα δεδομενα και αυτοφακελωνοντε και βγαζουν φορα την προσωπικη τους ζωη στο facebook.Ετσι ο καθενας βρισκει ευκαιρια να κανει μηνυση και στην συντριπτικη πλειοψηφια των περιπτωσεων την κερδιζει.Μαθετε να χρησιμοποειται το διαδικτυο,οντως πραγματικα οζα.Τουλαχιστον χρησιμοποιειται vpn ή εστω proxy server?

    2. Τελικά οζο δίχως νου….
      Διάβασε πιο πολύ ,ταξίδεψε πιο πολύ, και πάνω από όλα δούλεψε πιο πολύ και θα καταλάβεις.
      Και κάνε παρέα και με άλλους εκτός από τους βολεμενους μαλακό διανοούμενους ,σήμερα αριστεροί αύριο ότι πει το συμφέρον…

  4. Παιδια να τον προτείνουμε να αναστειλωσει το νόμο Χανίων, γέφυρες, ποταμούς ΒΟΑΚ κλπ, με την βοήθεια του θεού θα μας τα φτιάξει σε ένα μήνα.

  5. Για ποιο λογο δημοσιευτετε σχολια με υβριστικο περιοχομενο?Αυτο αποτελει ποινικο αδικημα και διωκεται.Αφαιρεστετα διαφορετικα το λογο θα εχει η Διωξη Ηλεκτρονικου Εγκληματος,οποτε θα αναγκαστειτε να τα αφαιρεσετε…

    1. Και σενα τι σε κοφτει;;;;σε διορισαμε προστατη της δημοσιας αιδους του ζαρπα;;;Αντε παγενε σε κανα αλλο πορταλ να γραψεις!!!!Ελα παραδεξου το:εισαι ο τρελιαρης γερος που εκανε μήνυση στα κοπελια για κεινα τα γκραφιτι!!!!Πονηρουλη τσαπερδονοπορδοκολοσφυριχτρα!!!!

      1. O φιλος εν μερη εχει δικιο.Μαλλον θα αναφερεται στο υβριστικο σχολιο προς την κοπελα στην αρχη.Αλλο να γραψεις την αποψη σου και αλλο να βριζεις καποιον που απλα λεει την γνωμη του,Παντως στο παρελθον εξαιτιας υβριστκων σχολιων ειχαν συλληφθει οι διαχειριστες ενος μεγαλου blog

        1. Πολλα τα ζητας.Σιγα μην ξερουν vα κρυβουν και την IP(ουτε αυτο γνωριζουν τι σημαινει) ποσο μαλλον να τους μιλησεις για vpn και proxy server….

  6. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί έχουν φύγει τόσοι και τόσοι άνθρωποι στο εξωτερικό…με τους θρησκευτικούς ταλιμπάν που έχουμε μπλέξει εδώ πέρα

    1. Το να πιστευει καποιος και να λεει την αποψη του σημαινει οτι ειναι και ταλιμπαν?Η κοπελα στο αρχικο σχολιο εγραψε κοσμια την αποψη της και καποιος σε παρακατω σχολιο αρχισε να την βριζει.Αυτο το θεωρεις σωστο?Δεν σε ειδα γι αυτο να γραψεις κατι.

      1. Ταλιμπαν ειναι αν θεωρει μονο τη δικη του αποψη σωστη, ειδιμα σε ενα θεοκεντρικο-ο θεος να το κανει- κρατος κ απειλει οποιον εχει διαφορετικη γνωμη, Νικολα.
        Ανθρωποι σαν κ αυτον κρατουν τη δυσμοιρη χωρα στο 1800 προ Χριστου ενω αλλες χωρες πανε ηδη σε αλλους πλανητες.
        My 2 cents…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook