Αγία Σοφία: Δείτε live εικόνα έξω από τον ναό λίγο πριν την πρώτη προσευχή

αγία-σοφία-δείτε-live-εικόνα-έξω-από-τον-να-1079313

Πλήθος πιστών μουσουλμάνων έχει συγκεντρωθεί από τις πρώτες πρωινές ώρες έξω από την Αγία Σοφία, ενόψει της πρώτης επαναλειτουργίας της σήμερα, Παρασκευή, ως τεμένους και της φιέστας που ετοιμάζει για το γεγονός ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κάποιοι από τους παρευρισκόμενους πέρασαν τη νύχτα γύρω από το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς διαβάζοντας προσευχές και περιμένοντας την αυγή.

«Η Αγία Σοφία είναι έτοιμη για την πρώτη μουσουλμανική προσευχή σήμερα, μετά από 86 χρόνια», δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας της Κωνσταντινούπολης, Αλί Γιερλικάγια, ενώ ο Αλί Ερμπάς, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet) ανακοίνωσε τον διορισμό τριών ιμάμηδων και πέντε μουεζίνιδων για το «τέμενος Αγία Σοφία».

#Canlı: #AyasofyaCamii, bugün kılınacak cuma namazı ile ibadete açılıyor. Türkiye’nin dört bir tarafından İstanbul’a gelen vatandaşlar, güvenlik noktalarından geçerek Sultanahmet Meydanı’na girmeye başladı https://t.co/QK9bDM2Qlc

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο μνημείο, ο κυβερνήτης ανέφερε πως «όλοι ανυπομονούν να παρευρεθούν στις ειδικές προσευχές με μεγάλο ενθουσιασμό»

cnn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook