Αγανακτούν Χανιώτες γονείς: «Καμία συγχώνευση τμημάτων – Μη μας αναγκάζετε να διαμαρτυρηθούμε αλλιώς»

αγανακτούν-χανιώτες-γονείς-καμία-συ-1297344

Έντονες αντιδράσεις για τις συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία των Χανίων έχουν ξεκινήσει να εκδηλώνονται από γονείς που αρνούνται να δεχτούν κάτι τέτοιο για τα παιδιά τους. Oπως αναφέρουν γονείς μαθητών Β’ και Γ’ τάξης στο Δημοτικό Σχολείο Κολυμβαρίου,  αυτό θα οδηγήσει σε στοίβαγμα των μαθητών στις τάξεις, θα δυσκολέψει την διδακτική διαδικασία, ενώ ταυτόχρονα θα μείνουν κενές αίθουσες στο σχολείο και αυτό εν μέσω πανδημίας.

Οι γονείς τονίζουν ότι αιφνιδιαστικά τη Δευτέρα ενημερώθηκαν από τη διευθύντρια του σχολείου πως το υπουργείο έχει ζητήσει να συγχωνευθούν τα δύο τμήματα της Β’ τάξης και τα δύο της Γ’ τάξης σε ένα ανά τάξη.

«Θα στοιβαχτούν τα παιδιά 7-8 ετών σε μία αίθουσα 35τμ ανά 25-26 μαθητές με μία δασκάλα και θα έχουμε κενές αίθουσες«, λένε οι γονείς, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή ως εντελώς παράλογη με βάση τα παιδαγωγικά κριτήρια, τις συνθήκες πανδημίας και την κοινή λογική.

Σε ένα από τα τμήματα μάλιστα, σύμφωνα με τους γονείς, φοιτά παιδί που χρειάζεται ειδική αντιμετώπιση.

Οι γονείς συναντήθηκαν με την διευθύντρια Α’θμιας εκπαίδευσης Χανίων, Πόπη Ψαρουδάκη. Και αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Είναι ένας παραλογισμός εκ μέρους του υπουργείου, ότι τα παιδιά αυτά ενάμιση χρόνο τώρα ουσιαστικά έχουν μείνει πίσω παιδαγωγικά λόγω πανδημίας – τηλεκπαίδευσης και πάνω που πήγαν να βρουν την σειρά τους με τις καινούριες τους δασκάλες και την φυσική τους παρουσία στο σχολείο τους τα ανατρέπουμε πάλι όλα εις βάρος τους.

Εμείς πια ως γονείς δεν μπορούμε να αποδεχτούμε αυτή την απόφαση. Συνεχίζουμε να στέλνουμε τα παιδιά σχολείο χωρίς καμία συνένωση τμημάτων και ειλικρινά λυπόμαστε αλλά αν επιμείνει το υπουργείο σε αυτήν την απόφαση θα αναγκαστούμε να διαμαρτυρηθούμε αλλιώς ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ.»

Ο τόνος αυτός είναι ενδεικτικός των διαθέσεων των γονέων, καθώς οι συγχωνεύσεις  ζητήθηκαν αιφνιδιαστικά, ως κεραυνός εν αιθρία από το υπουργείο (δείτε ΕΔΩ).

Παρακάτω η έγγραφη διαμαρτυρία που κατέθεσαν στη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης την Τρίτη οι Χανιώτες γονείς:zarpanews.gr

2 thoughts on “Αγανακτούν Χανιώτες γονείς: «Καμία συγχώνευση τμημάτων – Μη μας αναγκάζετε να διαμαρτυρηθούμε αλλιώς»

  1. Κάτι παρόμοιο θα γίνει και σε παιδιά της Β δημοτικού στο 1ο Κουνουπιδιανων. Κάτι που λειτουργεί καλά θα το χαλάσουν για να γλιτώσουν τι ; Μια θέση ; Πραγματικά ντροπή να χαλάμε κάτι καλό! Και ντροπή να παίζουν με τις ψυχές μικρών παιδιών. Δεν φτάνουν οι αλλαγές που έχουν υποστεί 1’5 χρόνο τώρα λόγω πανδημίας θα αλλάξουν εν μέσω σχολικής χρονιάς τις συνήθειες και το πρόγραμμα που είχαν αποκτήσει. Ας το έκαναν στην αρχή της χρονιάς πριν μπουν στις αίθουσες πιο διαχειρίσιμο θα ήταν ( αν και λάθος τοσα παιδια μέσα σε μια αίθουσα). Κάντε κάτι σωστό επιτέλους…..

  2. Έχουν πέσει οι δουλειές στα ιδιωτικά σχολεία. Ο Κυριάκος της καρδιάς μας θέλει να τους βοηθήσει να βρουν πελατάκια! Η άριστη Κεραμέως του είπε τι να κάνει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook