Αγανακτισμένοι οι Συνταξιούχοι ΙΚΑ Χανίων με την απαξίωση του ΕΣΥ και την απουσία στήριξης από την κυβέρνηση

αγανακτισμένοι-οι-συνταξιούχοι-ικα-χ-1077095

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Χανίων ενημερώνει τους συνταξιούχους ότι την Τετάρτη 3 Μαρτίου έγινε με τηλεδιάσκεψη η Πανελλαδική συνδιάσκεψη των δεκάδων σωματείων που με την βοήθεια της τεχνολογίας ξεπέρασαν τα εμπόδια της Πανδημίας και όταν περάσει και αυτή θα βρεθούν ζωντανά για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στην συνδιάσκεψη διαπιστώθηκε η ομοφωνία στα παρακάτω θέματα: Την απαξίωση του δημοσίου συστήματος υγείας και ζητά την άμεση πρόσληψη ιατρικού και διοικητικού προσωπικού, στελέχωση της πρωτοβάθμιας υγείας με επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας.Την άμεση έκδοση όχι μόνο τών εκκρεμών συντάξεων που από την δημιουργία του ΕΦΚΑ εδώ και χρόνια δεν έχουν δημιουργήσει το λογισμικό αλλά αντίθετα νομοθετούν για να δίδεται προκαταβολή για την εθνική σύνταξη δηλ. το αυτονόητο!

Καταδικάζουν την αποστελεχωση ιατρικού και διοικητικού προσωπικού του ΕΦΚΑ με προσλήψεις που μάλλον αυτό γίνεται στο βωμό της ιδιωτικής ασφάλισης.Επιστροφή όλων των παρακρατηθεντων με πολιτική απόφαση όπως με πολιτική απόφαση απόφαση αφαιρέθηκαν και όχι με 11μηνη επιστροφή σε μια μικρή μερίδα συνταξιούχων.

Οι συνταξιούχοι με δελτία τύπου, συνεντεύξεις αλλά και υπομνήματα προς τα αρμόδια υπουργεία προέβαλαν τα προβλήματα τους.Ανεδειξαν την συμπαράσταση τους στο κίνημα ειρήνης εν μέσω εξοπλισμών που εκεί υπάρχουν λεφτά για χάρη των πολυεθνικών ενώ για τον λαό δεν υπάρχουν.Εδειξαν την αλληλεγγύη τους σε ευπαθείς ομάδες. Οι συνταξιούχοι στέλνουν θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες ένεκα της ημέρας της γυναίκας στις 8 του Μάρτη που τόσα προβλήματα αντιμετωπίζουν.

Καταδικαζουν μερίδα των Μ.Μ.Ε. για τον αποκλεισμό τους από αυτά προβάλλοντας την φιλοκυβερνητική πολιτική. Το συνταξιουχικο κίνημα είναι σε αγωνιστική δράση, επαγρύπνηση και ετοιμότητα ώστε όταν περάσει το πρόβλημα της Πανδημίας να βρεθούμε ξανά στο δρόμο του αγώνα για την διαικδηκιση των δικαίων αιτημάτων του.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook