Αγανακτισμένοι με την κυβέρνηση οι ερασιτέχνες ψαράδες στην Κρήτη: «Επιτρέπεται να πάμε οικογενειακά στην παραλία, απαγορεύεται όμως να ψαρέψουμε»

αγανακτισμένοι-με-την-κυβέρνηση-οι-ερ-1165342

Προσωπικά έχουν πάρει δεκάδες χιλιάδες ερασιτέχνες ψαράδες ανά την επικράτεια την επιμονή της κυβέρνησης στην απαγόρευση της συγκεκριμένης δραστηριότητας, μαζί με το κυνήγι, στο πλάισιο των περιορισμών για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Έτσι, πορεία διαμαρτυρίας για την «παράλογη» όπως τη χαρακτηριζουν απαγόρευση του ψαρέματος έκαναν σήμερα στο Ηράκλειο περισσότεροι από 100 ερασιτέχνες ψαράδες.

Φορώντας μάσκες και κρατώντας και με το παραπάνω τις αποστάσεις, οι ερασιτέχνες ψαράδες περπάτησαν από την Νέα Αλικαρνασσό έως τον προβλήτα 6 του λιμανιού του Ηρακλείου, μια απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων. Μάλιστα για να βγουν από το σπίτι τους έστειλαν κωδικό 6 για άσκηση, την άσκηση που τους έχουν στερήσει…

Οι ερασιτέχνες ψαράδες, ανάμεσα τους και ο Νίκος Σαραντινός που ως μέλος της Εθνικής μας ομάδας υποβρύχιας αλιείας έχει στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής, μίλησαν στο zarpanews.gr για τους λόγους που τους τους οδήγησαν στη σημερινή διαμαρτυρία.

«Η κυβέρνηση έχει επιτρέψει στον κόσμο να επιστρέψει σε δραστηριότητες όπως η ορειβασία, η ποδηλασία, η πεζοπορία το surfing, το κανό, το μπάνιο στη θάλασσα, όμως δεν μπορούμε να κρατήσουμε ένα ψαροντούφεκο στο χέρι μας» επισημαίνει ο Νίκος Σαραντινός, και συμπληρώνει:«Δεν ζητούμε προνομιακή μεταχείριση, απλά να έχουμε την ίδια μεταχείριση με τους συμπολίτες μας και να εξαιρεθούμε από τις απαγορεύσεις. Εφόσον λοιμωξιολόγοι έχουν δώσει το «πράσινο φως» και για την ερασιτεχνική αλιεία, απαιτούμε να μάθουμε ποιος απαγορεύει τις δραστηριότητες του κυνηγιού και του ψαρέματος.»

«Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορώ να πηγαίνω με την οικογένειά μου και να πίνουμε καφέ στην παραλία, όχι όμως παρέα με ένα φίλο μου να κάνουμε το χόμπυ μας και την άθλησή μας» σχολιάζει ο Σπύρος Γραμματικάκης, επισημαίνοντας οτι οι ερασιτέχνες ψαράδες βοηθούν τους ντόπιους επιχειρηματίες να ανασάνουν αγοράζοντας εξαρτήματα, ανταλλακτικά ή βάζοντας βενζίνη, ενώ προσέχουν πάρα πολύ και δεν μεταδίδουν τον ιό. «Πρέπει η πολιτεία να μας δει με άλλο μάτι επειδή προστατεύουμε τη φύση, δεν κάνουμε κάτι κακό», καταλήγει.Ο Γιάννης Κιριμπολάκης σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Σκοπός της συμβολίκης διαμαρτυρίας δεν είναι ούτε η αμφισβήτηση της κρισιμότητας των στιγμών για τη χώρα, ούτε η προσβολή της μνήμης των θυμάτων, αφού είμαστε οι τελευταίοι που επιθυμούμε την επιβάρυνση των επιδημιολογικών παραμέτρων. Η ερασιτεχνική αλιεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το οικονομικό γίγνεσθαι πολλών επαγγελματικών κλάδων που λόγω της απαγόρευσης είναι εδώ και τρεις μήνες σε αναστολή με ότι αυτό συνεπάγεται.

Από αύριο ανοίγουν όλες αυτές οι επιχειρήσεις για να πουλάνε τι και σε ποιον; Ποιος θα αγοράσει κάτι που δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει. Είναι σαν να λέμε ανοικτοί φούρνοι αλλά… απαγορεύεται η κατανάλωση ψωμιού. Αρχίζουμε να πιστεύουμε οτι εφόσον οι λοιμοξιολόγοι έχουν δώσει το «πράσινο φως», το θέμα είναι πλέον προσωπικό.»

www.zarpanews.gr – Ευτυχία Πενταράκη

One thought on “Αγανακτισμένοι με την κυβέρνηση οι ερασιτέχνες ψαράδες στην Κρήτη: «Επιτρέπεται να πάμε οικογενειακά στην παραλία, απαγορεύεται όμως να ψαρέψουμε»

  1. Μπραβο. !!!! Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που η κυβέρνηση , έκανε διάκριση μεταξύ των υπαίθριων δραστηριοτήτων και με πρόσχημα την πανδημία, απαγόρευσε το ψάρεμα και το κυνήγι.
    Η απαγόρευση αυτή, αποκόπτει την επαφή με τη φύση σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας και τους στερεί την ελάχιστη ψυχολογική διέξοδο, στις παρούσες συνθήκες.
    Κανένας ψαράς, κανένας κυνηγός, κανένας λογικός άνθρωπος δεν πιστεύει ότι έστω και ένας Επιστήμονας Λοιμοξιολόγος επιτρέπει τη βόλτα στην παραλία και απαγορεύει να κρατάς πετονιά, επιτρέπει το κολύμπι και απαγορεύει να κρατάς ψαροτούφεκο, επιτρέπει την πεζοπορία στο βουνό και απαγορεύει να κρατάς δίκανο.
    Δεν φταίνε οι λοιμοξιολογοι .Η απόφαση της απαγόρευσης είναι του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.
    Δεν υπάρχει άλλη ανοχή στις αστείες δικαιολογίες στην κοροϊδία και στον εξευτελισμο της νοημοσύνης μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook