Αγανακτισμένοι κάτοικοι στην Κίσσαμο με το κατεστραμμένο οδικό δίκτυο

Την άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία στο οδικό δίκτυο της περιοχής, ζητούν με ψήφισμά τους οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της επαρχίας Κισάμου, ενώ δηλώνουν έτοιμοι να διαμαρτυρηθούν σε κάθε αρμόδιο για τον ΒΟΑΚ και το επαρχιακό δίκτυο.

Στην ανακοίνωσή τους τα μέλη της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισάμου (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.Κ.) αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι αντιπροσωπείας τους πρόκειται να επισκεφτεί τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων για να συζητήσουν τις προτεινόμενες λύσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Τα έντονα προβλήματα, τα οποία δημιουργήθηκαν απ’ αυτές, στο οδικό δίκτυο, κεντρικό και επαρχιακό, τα οποία χρήζουν άμεσης αποκατάστασης, εν όψει μάλιστα και της νέας τουριστικής περιόδου, προκειμένου να μην συμβούν δυσάρεστα περιστατικά σε διερχόμενους οδηγούς και επιβάτες, εις βάρος της ατομικής ακεραιότητας και υγείας τους.
Επειδή θεωρούμε ότι προέχει για όλους η ασφάλεια των διερχομένων οδηγών και επιβατών, προκειμένου να προλάβουμε κάθε απρόοπτο….

Αποφασίσαμε ομόφωνα τα παρακάτω:
• Να διαμαρτυρηθούμε προς κάθε αρμόδιο για την συνεχιζόμενη επικίνδυνη και απαράδεκτη κατάσταση του Β.Ο.Α.Κ. και του επαρχιακού οδικού δικτύου.

• Να υπάρξει σωστή σήμανση στο οδικό δίκτυο και στα σημεία εκείνα που χρήζουν ανακατασκευής το συντομότερο δυνατόν (Σταλός, Φαράγγι Τοπολίων και Στόμιου, δρόμος Σφηναρίου- Κάμπου κλπ), έως ότου ανακατασκευαστούν πλήρως.
• Να ολοκληρωθούν οι διανοίξεις δρόμων στα σημεία εκείνα που παραμένουν ακόμη κλειστά (δρόμος Κάμπου- Κεραμωτής).

• Να συμβάλλουν εθελοντικά τα μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τους Δήμους, όπου είναι ανάγκη, στον καθαρισμό των παραλιών και να σταματήσει το φαινόμενο της καύσης των σκουπιδιών (καλάμια, πλαστικά κλπ) στις παραλίες.

• Να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την διοργάνωση Ημερίδων με θέματα:
• τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ετών,
• την ανθρώπινη στάση απέναντι στο περιβάλλον,
• το επίπεδο οργάνωσης των δήμων και των τοπικών κοινωνιών απέναντι στις νέες περιβαλλοντικές εξελίξεις.

• Να μεταβεί αντιπροσωπεία στον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Χανίων σε συνεργασία και με άλλους φορείς προκειμένου να συζητήσουν για όλα τα παραπάνω θέματα και να απαιτήσει να βρεθούν άμεσα λύσεις”.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ