Αφρώδης Δουλουφάκη: Αφορμή για γιορτή….

Η εμπιστοσύνη της οινοποιίας Δουλουφάκη στο σπουδαίο Βιδιανό έχει εκφραστεί με διάφορους τρόπους, οι οποίοι εξερευνούν τον πολυδύναμο χαρακτήρα του, προσφέροντας ήσυχες εκδοχές δεξαμενής, βαρελιού και αμφορέα αλλά και ένα μοναδικό αφρώδες από Βιδιανό.

Για το τελευταίο αυτό εγχείρημα  –το οποίο είναι σίγουρα το πιο δύσκολο από όλα- ο Νίκος Δουλουφάκης επέλεξε ένα από τα πλέον ορεινά και κρύα αμπελοτόπια του αλλά και την ιδιαίτερα απαιτητική και κοστοβόρα αλλά σαφώς ανώτερη σε ποιότητα παραδοσιακή μέθοδο της δεύτερης ζύμωσης μέσα στην φιάλη.

Το αποτέλεσμα είναι ένα αφρώδες με ελκυστικό κίτρινο χρώμα, που συνδυάζει μοναδικά φρεσκάδα, πολυπλοκότητα και γευστικό πλούτο.

Σερβιρισμένο δροσερό σε ένα ευρύχωρο fluteή τουλίπα, το Αφρώδης Δουλουφάκης  θα σαγηνέψει με τον λεπτό, επίμονο αφρισμό του, το σύνθετο άρωμα βερίκοκου, γκρέιπφρουτ, μελιού και μπισκότου, και το πληθωρικό αλλά ταυτόχρονα παιχνιδιάρικο στόμα του.

Το Αφρώδης Δουλουφάκη θα προφέρει λάμψη και χαρά σε κάθε χριστουγεννιάτικο ή πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν ως απεριτίφ, όμως το σώμα και η επίγευσή του το καθιστούν ένα σοβαρό γαστρονομικό κρασί ικανό να προσφέρει και υπέροχες αρμονίες πλάι σε μια εορταστική γαλοπούλα ή χοιρινό!

Γνωρίστε το οινοποιείο του Νίκου Δουλουφάκη ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ