Αφράτη ομελέτα
Του Άκη Πετρετζίκη
Υλικά:
- 5 αβγά, μεσαία
- αλάτι
- 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- πιπέρι
- 1 κ.σ. βούτυρο
Για το σερβίρισμα
- 50 γρ. ρόκα
- 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 30 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
Βήματα:
-Χωρίζουμε τους κρόκους και τα ασπράδια σε 2 διαφορετικά μπολ.
-Βάζουμε αλάτι στο μπολ με τα ασπράδια και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
-Ρίχνουμε στο μπολ με τους κρόκους το θυμάρι και πιπέρι, και χτυπάμε με το σύρμα χειρός μέχρι να αφρατέψουν.
-Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μπολ με τους κρόκους και ανακατεύουμε απαλά με κυκλικές κινήσεις με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
-Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο, και το αφήνουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει.
-Ρίχνουμε το μείγμα των αβγών, σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι του, και αφήνουμε να ψηθούν για 5 λεπτά.
-Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, διπλώνουμε την ομελέτα, και τη μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
Για το σερβίρισμα
-Βάζουμε σε ένα μπολ τη ρόκα, τα ντοματίνια, την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
-Γαρνίρουμε την ομελέτα με τη σαλάτα, πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, και σερβίρουμε.
akispetretzikis.com