Αφράτη ομελέτα

αφράτη-ομελέτα-1526044

Του Άκη Πετρετζίκη

Υλικά:

  • 5 αβγά, μεσαία
  • αλάτι
  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. βούτυρο

Για το σερβίρισμα

  • 50 γρ. ρόκα
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 30 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Βήματα:

-Χωρίζουμε τους κρόκους και τα ασπράδια σε 2 διαφορετικά μπολ.

-Βάζουμε αλάτι στο μπολ με τα ασπράδια και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.

-Ρίχνουμε στο μπολ με τους κρόκους το θυμάρι και πιπέρι, και χτυπάμε με το σύρμα χειρός μέχρι να αφρατέψουν.

-Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μπολ με τους κρόκους και ανακατεύουμε απαλά με κυκλικές κινήσεις με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

-Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο, και το αφήνουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει.

-Ρίχνουμε το μείγμα των αβγών, σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι του, και αφήνουμε να ψηθούν για 5 λεπτά.

-Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, διπλώνουμε την ομελέτα, και τη μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.

Για το σερβίρισμα

-Βάζουμε σε ένα μπολ τη ρόκα, τα ντοματίνια, την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

-Γαρνίρουμε την ομελέτα με τη σαλάτα, πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook