Αφράτες και ελαφριές τηγανίτες με ρικότα και βατόμουρα

Αφράτες και ελαφριές τηγανίτες ζεστές ή κρύες όπως και να τις φάτε είναι φανταστικές.

Αν θέλετε κάτι γλυκό για να σας συντροφεύει μέσα στην ημέρα οι σημερινές τηγανίτες αποτελούν μία ευχάριστη και πολύ νόστιμη επιλογή. Μια συνταγή, η οποία είναι βέβαιο πως θα ενθουσιάσει, εσάς, αλλά και τους γύρω σας

Υλικά

100 γρ αλεύρι ολικής αλέσεως

130 γρ. άπαχη ρικότα

1 αυγό ολόκληρο

90 ml γάλα

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

3 γρ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι τη ρικότα με τη ζάχαρη και το αυγό μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη κρέμα. Ύστερα προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Τέλος προσθέτουμε στο μίγμα τα βατόμουρα και ανακατεύουμε ελαφρά.

Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε μια κουτάλα ζύμης για κάθε τηγανίτα και ψήνουμε για λίγα λεπτά από τη μία πλευρά. Όταν η τηγανίτα αρχίσει να βγάζει φουσκάλες, την αναποδογυρίζουμε και μαγειρεύουμε την από την αντίθετη πλευρά. Σερβίρουμε με φρέσκα βατόμουρα.

jenny.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ