Αφού γυμνάζομαι θα αδυνατίσω – Και άλλοι τρεις μύθοι για την άσκηση

αφού-γυμνάζομαι-θα-αδυνατίσω-και-άλ-969766

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οι άνθρωποι δεν γυμνάζονται και μερικοί από αυτούς οφείλονται σε παρανοήσεις και μύθους. Ας δούμε τους πιο διαδεδομένους.

Η άσκηση θα με αδυνατίσει

Όχι απαραίτητα απαντούν οι ειδικοί. Για μια επιτυχημένη απώλεια βάρους είναι καλύτερος ο συνδυασμός της υποθερμιδικής διατροφής με τη φυσική δραστηριότητα. Επίσης να θυμάστε ότι δεν είναι δυνατό να «σβήσετε» τα ίχνη μιας κακής διατροφής με την άσκηση, όσο και αν όλοι θα το επιθυμούσαμε αυτό! Επίσης οι άνθρωποι που έχουν ως στόχο μια σημαντική απώλεια βάρους – πάνω από το 5% του σωματικού τους βάρους – μπορεί να χρειαστεί να κάνουν περισσότερα από τα 300 λεπτά μέτριας έντασης άσκηση την εβδομάδα, καθώς και να συμπεριλάβουν την προπόνηση με αντιστάσεις στο πρόγραμμά τους.

Είμαι πολύ μεγάλος για να ξεκινήσω γυμναστική

Αυτό δεν αληθεύει. Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι η ηλικία από μόνη της δεν είναι παράγοντας σοβαρών προβλημάτων αρκεί να έχουμε καλή φυσική κατάσταση. Όσο για τη δύναμη, την αντοχή και τη μυική μάζα όλα μπορούν να αυξηθούν ακόμη και όταν η ηλικία είναι προχωρημένη. Εάν μάλιστα είστε άνω των 65 ετών φροντίστε να συμπεριλάβετε αερόβια άσκηση, ασκήσεις ισορροπίας και μυικής ενδυνάμωσης στο πρόγραμμά σας.

Κάποτε γυμναζόμουν, δεν χρειάζεται πλέον

Δυστυχώς τα οφέλη της άσκησης δεν διαρκούν, παρά μόνο αν τηρείτε το πρόγραμμα της άσκησής σας. Εάν το εγκαταλείψετε θα δείτε μείωση στην αντοχή σας και την καρδιοαναπνευστική σας κατάσταση. Η συνέπεια είναι το κλειδί. Παραμείνετε δραστήριοι για μια ζωή και θα απολαμβάνετε οφέλη για την υγεία σας.

Η άσκηση πρέπει να διαρκεί πάνω από δέκα λεπτά, αλλιώς δεν αξίζει

Τα καλά νέα είναι ότι βάσει των πρόσφατων οδηγιών δεν υπάρχει κατώτερο χρονικό όριο για την άσκηση, γεγονός που σημαίνει ότι οτιδήποτε και αν κάνουμε μπορεί να θεωρηθεί άσκηση από το να κουβαλάμε τις σακούλες με τα ψώνια του σούπερ μάρκετ μέχρι την κηπουρική και τις δουλειές του σπιτιού. Προσπαθήστε να κάνετε «σνακ» γυμναστικής από μισό έως δύο λεπτά κατά τη διάρκεια της ημέρας όπως π.χ. το γρήγορο ανέβασμα της σκάλας.

ygeiamou.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook