Αφγανιστάν: Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο τέμενος

αφγανιστάν-το-isis-ανέλαβε-την-ευθύνη-για-1295595

To ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την σημερινή αιματηρή επίθεση στο Αφγανιστάν

Η οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος» ανέλαβε την ευθύνη για το πολύνεκρο χτύπημα σε τέμενος στην επαρχία Κουντούζ στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που εξέδωσε το «πρακτορείο» προπαγάνδας των τζιχαντιστών «Amaq» και αναρτήθηκε στο Telegram.

Από την επίθεση αυτοκτονίας σκοτώθηκαν τουλάχιστον 55 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 140, ενώ οπτικό υλικό που κυκλοφόρισε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρουσιάζει πτώματα περιστοιχισμένα από συντρίμμια μέσα στο τέμενος, στο οποίο προσεύχονται σιίτες μουσουλμάνοι.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, για τη σιιτική μειονότητα του Αφγανιστάν, η νέα εποχή των Ταλιμπάν στη χώρα έχει σηματοδοτήσει τη συνέχεια της βίας σε βάρος τους, που λαμβάνει χώρα εδώ και δεκαετίες.

Σύμφωνα με το Reuters, πρόκειτια για την τρίτη επίθεση σε θρησκευτικό χώρο κατά την τελευταία εβδομάδα.

Η επίθεση στην πόλη Κουντούζ, πραγματοποιήθηκε πέντε ημέρες έπειτα από μια βομβιστική επίθεση εναντίον ενός τεμένους στην Καμπούλ, με απολογισμό τουλάχιστον πέντε νεκρούς, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε, επίσης, το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, που υπογράφει το Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν, η σουνιτική τζιχαντιστική οργάνωση επιβεβαιώνει πως ένας από τους καμικάζι της «πυροδότησε το γιλέκο με εκρηκτικά που φορούσε εν μέσω του πλήθους» των σιιτών μουσουλμάνων πιστών, που είχαν συγκεντρωθεί στο τέμενος.

Σε μια δεύτερη ανάρτηση, η τρομοκρατική οργάνωση αναφέρει πως «ο δράστης της επίθεσης ήταν ένας μουσουλμάνος Ουϊγούρος», μια μειονότητα που οι «Ταλιμπάν έχουν ορκιστεί να εκδιώξουν» από το Αφγανιστάν.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook