Αεροπορικό δυστύχημα στο Ιράν: Νιόπαντρο ζευγάρι πέθανε περιμένοντας τις γαμήλιες φωτογραφίες του | Photos

αεροπορικό-δυστύχημα-στο-ιράν-νιόπαν-980258

Το αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε στο Ιράν στοίχισε την ζωή σε 176 αθώους ανθρώπους. Μεταξύ αυτών ένα νιόπαντρο ζευγάρι που περίμενε να πάρει τις γαμήλιες φωτογραφίες του, προτού επιστρέψει στο Λονδίνο.

Ο Σαέντ Ταχμασεμπί είχε πετάξει στην Τεχεράνη με την νέα του σύζυγο Νιλουφάρ Ιμπραήμ, για το δεύτερο σκέλος του γάμου τους με φίλους και μέλη της οικογένειάς τους, μετά τον πολιτικό γάμο τους στο Λονδίνο τον περασμένο μήνα. Ο 35χρονος Ταχμασεμπί, από το Τσίζγουικ ήταν μηχανικός στο επάγγελμα και έκανε το μεταπτυχιακό του στο Imperial College του Λονδίνου.

Ήταν ένας από τους 176 επιβάτες που πέθαναν κατά την συντριβή του αεροπλάνου της Ukrainian Airlines με προορισμό το Κίεβο, λίγα μόλις λεπτά μετά την απογείωσή του από την Τεχεράνη.

Περίμεναν να πάρουν τις γαμήλιες φωτογραφίες προτού επιστρέψουν στο Λονδίνο

Το ζευγάρι είχε μείνει στην πρωτεύουσα του Ιράν, μετά την γαμήλια δεξίωση που είχαν διοργανώσει στην οποία είχαν παραβρεθεί φίλοι και συγγενείς. Η οικογένεια του Ταχμασέμπι είχε μιλήσει μαζί του μόλις 10 λεπτά πριν την απογείωση, με το ζευγάρι να εκφράζει τους φόβους του για την τεταμένη κατάσταση στην περιοχή.

Το αεροπορικό δυστύχημα στο Ιράν άφησε πίσω του 176 νεκρούς

Μιλώντας στην Daily Telegraph, ο γαμπρός του Ταχμασέμπι, Αμίρ, δήλωσε: «Ήταν στην Τεχεράνη επειδή έπρεπε να περιμένουν λίγες ημέρες για να πάρουν τις γαμήλιες φωτογραφίες προτού επιστρέψουν σπίτι. Όλοι οι υπόλοιποι επιστρέψαμε σπίτι νωρίτερα και ανησυχούσαμε για την κατάσταση εξαιτίας όλων όσων συμβαίνουν στην περιοχή. Αλλά όταν μιλήσαμε μαζί τους, 10 λεπτά πριν την απογείωση, σκεφτήκαμε ότι όλα ήταν καλά. Μετά ακούσαμε πως η πτήση τους έπεσε. Είναι τρομερό, απολύτως τρομερό».

Το νιόπαντρο ζευγάρι από τον πολιτικό του γάμο στο Λονδίνο πριν από έναν μήνα περίπου

Η αδερφή του, η 41χρονη Σάλι, δήλωσε πως η κατάσταση είναι «πολύ τραγική για να την περιγράψει κανείς με λόγια» και πως η οικογένεια «δεν μπορεί να πιστέψει το τι συνέβη». Όπως είπε, ήταν ένα πολύ «αγαπημένο ζευγάρι» και πρόσθεσε πως ο Σαέντ ήταν ο καλύτερος άνθρωπος που θα μπορούσες να βρεις.

Άλλοι δύο Βρετανοί μεταξύ των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος στο Ιράν

Αυτός και δύο ακόμη Βρετανοί, ένας ιδιοκτήτης εταιρείας καθαριστηρίων και ένας ακόμη μηχανικός, ήταν μεταξύ των 176 θυμάτων που βρήκαν τραγικό θάνατο στο αεροπορικό δυστύχημα στο Ιράν. Ο 40χρονος Μοχάμεντ Ρέζα Καντκόντα Ζαχέντ, πατέρας ενός παιδιού, ταξίδεψε στο Ιράν για να δει την οικογένειά του κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και επέστρεφε στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω της Ουκρανίας.

Ο Σαμ Ζοκάι/Φωτογραφία: Facebook/Sam Zokaei

Το τρίτο θύμα ήταν ο Σαμ Ζοκάι, 42 ετών, μηχανικός εταιρείας καυσίμων, με έναν εκπρόσωπο να αναφέρει: «με βαθύτατη θλίψη, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ένας από τους συναδέρφους μας, ήταν επιβάτης στο ουκρανικό αεροσκάφος που συνετρίβη στο Ιράν το πρωί. Είμαστε σοκαρισμένοι από την τραγική απώλεια του φίλου μας και συναδέρφου και όλες οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους του».

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook