“ΑΕΟΝ”: Τα handmade κοσμήματα από τα Χανιά που ξεχωρίζουν χωρίς να φλυαρούν

αεον-τα-handmade-κοσμήματα-από-τα-χανιά-πο-1235784

O σχεδιαστής Βασίλης Τσιπλάκης επιχειρεί με απόλυτη επιτυχία μια πρωτότυπη, ντελικάτη όσο και μινιμαλιστική προσέγγιση στις δημιουργίες του. Εμπνέεται, σχεδιάζει και δημιουργεί κοσμήματα που εντυπωσιάζουν με το πάντρεμα των υλικών και την έντονη γεωμετρική φόρμα τους.

Το Aeon βασίζεται στις αρχές και την αξία της καινοτομίας και τις εφαρμόζει με μια δημιουργική ευφυΐα σ’ ένα “no limits” περιβάλλον.

Με κεντρικό άξονα την αυθεντικότητα, αποκαλύπτει την υπερβατική γεωμετρία και την δυναμική σχέση των γραμμών με τις γωνίες, τις επιφάνειες και τα στερεά υλικά. Συνδυάζει χωρίς περιορισμούς οτιδήποτε του κεντρίζει το ενδιαφέρον και κινείται με μια ιδιαίτερη γοητεία στο όριο μεταξύ αυτού που μπορούμε και δεν μπορούμε να ελέγξουμε.

Οτιδήποτε φέρει την υπογραφή «Aeon» έχει κατασκευαστεί εξ’ ολοκλήρου στο χέρι μέσα από μια διαρκή αναζήτηση υλικών και τεχνικών από διάφορους κλάδους.

Όλα τα κομμάτια της συλλογής Aeon είναι μοναδικά και παράγονται σε περιορισμένες σειρές, λέει μεταξύ άλλων στο 9ο τεύχος του Χανιώτικου freepress “inTOWN” ο δημιουργός του brand

Παρά το “άκης” στο επίθετο δεν είσαι Χανιώτης. Ζεις όμως και δημιουργείς στα Χανιά. Πώς προέκυψε αυτό;

Κατάγομαι από την Αθήνα αλλά ο μεγάλος μου έρωτας είναι η Κρήτη. Τα τελευταία 15 καλοκαίρια τα περνούσα εδώ, οπότε όταν αποφάσισα πως ήρθε η στιγμή στη ζωή μου για αλλαγή δεν είχα παρά μονάχα έναν προορισμό. Έτσι από το 2017 βρίσκομαι μόνιμα πλέον στα Χανιά.

Πριν το 2013 με τι ασχολιόσουν επαγγελματικά; Δούλευα σε τεχνικό γραφείο ως σχεδιαστής.

Ο κόσμος προτιμάει τα Handcrafted αντικείμενα;
Το καλό χειροποίητο -ό,τι κι αν είναι αυτό- βρίσκει την θέση του σιγά – σιγά. Η ανάγκη για διαφορετικότητα και ποιότητα ωθούν προς τα εκεί. Το χειροποίητο συνήθως είναι έξω από “καλούπια”, πράγμα που κατευθείαν το ορίζει ως ιδιαίτερο και πολλές φορές μοναδικό.

Υπάρχει κάτι… extreme στη δουλειά σου. Δεν ξένισε αυτή η εκκεντρικότητα τον κόσμο εκ πρώτης όψεως;

Αντιθέτως. Οι αρχικές μου τεχνικές και γραμμές μου φάνταζαν κι εμένα προσωπικά, τόσο αυστηρές που φοβήθηκα πως θα ήταν αποτρεπτικός παράγοντας. Τελικά βγήκα λάθος. Ο κόσμος ψάχνεται και πλέον τολμάει και άμα του αρέσει “συμφωνεί”.

Πώς είναι να είσαι και σχεδιαστής και παραγωγός;

Έχει μια αυτοπραγμάτωση, όταν από μια ιδέα που έχεις στο μυαλό, φτάσεις να έχεις κάτι μπροστά σου στην υλική του υπόσταση. Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων που, αν λειτουργήσουν σωστά, ανταμείβεσαι. Σίγουρα υπάρχουν εμπόδια στη διαδικασία αυτή, αλλά είναι και αυτά που σε εξελίσσουν.

Ανάμεσα στα τόσα φυσικά και όχι μόνο υλικά, γιατί επιλέγεις ξύλο;

Γιατί είναι εύπλαστος παράγοντας. Επιλέγω υλικά που επιδέχονται μορφοποίηση. Δεν μου αρέσουν τα σκληρά και άκαμπτα υλικά. Χρησιμοποιώ υφές που μπορούν να αναδείξουν την λεπτομέρεια. Πειραματίζομαι και με νέα στοιχεία, τα οποία θα ενσωματώσω με το χρόνο στα κοσμήματα μου.

Πόσο πιστεύεις στα social media for business και ποια είναι η δική σου σχέση με αυτά;

Ζούμε στον καιρό του ψηφιακού εμπορίου. Τα social είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αγοράς πλέον. Οι επιλογές είναι πολλές για να προωθήσεις την δουλειά σου. Επιλέγω να παραμείνω στα βασικά, όπως το Official Site που ετοιμάζεται και το Instagram.

Πού μπορεί να δει και να αποκτήσει κάποιος τις δημιουργίες σου;

Προς το παρόν με βρίσκετε στο Instagram καθώς και στο κατάστημα “Collections” στα Χανιά. Σύντομα θα είναι έτοιμο το site, το οποίο θα αποτελεί και το e-shop του brand.

Πώς σκέφτεσαι να προχωρήσεις το brand στο μέλλον; Ποιοι είναι οι στόχοι και τα άμεσα σχέδιά σου;

Προς το παρόν ετοιμάζουμε το Official Site. Παράλληλα δουλεύω κάποιες νέες κολεξιόν κοσμημάτων καθώς και γυναικείες τσάντες, οι οποίες θα έχουν πιο έντονους χρωματισμούς και νέα υλικά, αλλά αυτό το project θα είναι το καλοκαίρι.

Ποιος είναι ο «παράδεισος» ενός σχεδιαστή; Ουσιαστικά, να ξεπεράσει τον εαυτό του.

One thought on ““ΑΕΟΝ”: Τα handmade κοσμήματα από τα Χανιά που ξεχωρίζουν χωρίς να φλυαρούν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook