Άδωνις Γεωργιάδης: Πρώτα η οικονομία, μετά η υγεία

άδωνις-γεωργιάδης-πρώτα-η-οικονομία-μ-1548973

Το γεγονός ότι η οικονομία προηγείται της υγείας υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έχει διατελέσει υπουργός Υγείας επί κυβέρνησης Σαμαρά.

Ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε στο Action 24 πως δεν μπορείς να φτιάξεις την Υγεία αν δεν έχεις λεφτά, την ώρα που λόγω των τραγικών ελλείψεων στο ΕΣΥ άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους, με τελευταία την 19χρονη έγκυο στην Κω.

Πιο συγκεκριμένα, ο Α. Γεωργιάδης είπε πως «η χώρα είχε πολλά προβλήματα, το πρώτο ήταν η οικονομία. Δεν μπορείς να φτιάξεις την υγεία άμα δεν έχεις λεφτά. Όλα στη ζωή έχουν μια λογική. Πρώτα πρέπει να έχεις λεφτά. Αυτό κάναμε, φτιάξαμε την οικονομία κι έχουμε τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη. Τώρα που έχουμε πλεόνασμα χρημάτων, πάμε στο δεύτερο. Δεύτερο πράγματι είναι το ζήτημα της Υγείας. Να πας να φτιάξεις ένα σύστημα υγείας χωρίς λεφτά, γίνεται; Δεν γίνεται».

Επίσης, ο πρώην υπουργός, αναφέρθηκε γενικώς και αορίστως σε «μεγάλο πρόβλημα» σχετικά με το ΕΣΥ, λέγοντας τα εξής:

«Το ΕΣΥ έχει πολλά προβλήματα. Αν ακούτε τον κύριο Μητσοτάκη, όλη η προεκλογική περίοδος που κάναμε είχε ως πρώτο θέμα το ΕΣΥ. Το πώς θα φτιάξουμε την Υγεία στην Ελλάδα. Εμείς δεν είπαμε ότι δουλεύουν τα πάντα καλά στην Υγεία. Αντιθέτως, λέμε ότι πρέπει να τα φτιάξουμε από την αρχή. Υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα και το σύστημα υγείας θέλει φτιάξιμο από την αρχή».

tvxs.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook