Άδωνις: Δεν μπαίνουμε σε συζήτηση με κόμμα που δεν θέλει Μητσοτάκη πρωθυπουργό

άδωνις-δεν-μπαίνουμε-σε-συζήτηση-με-κό-1643282

Αλλά ο Μητσοτάκης επιμένει θα πάρει τη διερευνητική εντολή!

Η διαδικασία των διερευνητικών εντολών είναι μια πολύ σοβαρή θεσμική διαδικασία, που προβλέπεται από το Σύνταγμα, για τη συγκρότηση κυβέρνησης εάν ένα κόμμα δεν διαθέτει την αυτοδυναμία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που αρχικά και από το 2019 ακόμα διατράνωνε πως δεν θα λάβει τη διερευνητική εντολή ώστε «να κάψει την απλή αναλογική», άλλαξε προσφάτως θέση και δήλωσε πως εφόσον είναι πρώτο κόμμα θα τη λάβει.

Ταυτόχρονα, όμως, δηλώνει πως δεν υπάρχουν περιθώρια συγκρότησης κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ και με δεδομένο ότι δεν υπάρχει άλλο κόμμα εν δυνάμει σύμμαχος της ΝΔ, η χώρα θα οδηγηθεί σε νέες εκλογές.

Ο υπουργός Ανάπτυξης -και αντιπρόεδρος του κόμματος- Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε το πρωί της Τρίτης στα «Παραπολιτικά» πως η ΝΔ δεν πρόκειται να μπει καν σε συζήτηση με ένα κόμμα που θέτει ως όρο να μην είναι ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός.

Τότε γιατί ο Μητσοτάκης λέει πως θα πάρει την εντολή; Τι να την κάνει αν εξαρχής αποκλείει κάθε πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης;

Η απάντηση είναι απλή, απλούστατη:

Για να εκβιάσει ακόμα περισσότερο τον Νίκο Ανδρουλάκη και να διεμβολίσει ακόμα περισσότερο το ΠΑΣΟΚ! Έστω και αν αυτές οι λογικές είναι εκτός συνταγματικού πλαισίου!

Βασίλης Σκουρής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook