Αδικία σε βάρος του δημοτικού σχολείου στο Έλος, καταγγέλλει ο Δήμος Κισάμου

αδικία-σε-βάρος-του-δημοτικού-σχολείο-769558

Η νέα κατανομή των δυσπρόσιτων σχολείων που ανακοίνωσε το Υπουργείο μπορεί να έγινε δεκτή με ικανοποίηση από την σχολική κοινότητα και τους φορείς στην Κάντανο, δημιούργησε όμως αντιδράσεις στον Δήμο Κισάμου, καθώς δεν συμπεριλαμβάνει το Δημοτικό Σχολείο του ‘Ελους.

«Η Πολιτεία να δίνει ίσες λύσεις και δυνατότητες σε όλα τα παιδιά και σε όλους τους εκπαιδευτικούς» ζήτησε με δήλωσή του ο Δήμαρχος Κισάμου, Θοδωρής Σταθάκης.

«Στο Έλος δεν υπάρχουν ούτε σπίτια ούτε αμάξια έχουν οι αναπληρωτές για να μετακινούνται. Έχουν έχουν αλλάξει πάνω από  τέσσερις εκπαιδευτικοί» τόνισε και προσέθεσε πως το ολοήμερο λειτουργεί με πολιτική ευθύνη του Δήμου.

«Θέλουμε ανοικτά σχολεία, να μαθαίνουν τα παιδιά και να έχουν ίσες ευκαιρίες και οι εκπαιδευτικοί, να μην είναι δύο ταχυτήτων» συμπλήρωσε, εξηγώντας πως τη στιγμή που το Υπουργείο απαντούσε στον Δήμο Κισάμου πως ο νόμος δεν επρόκειτο να αλλάξει, ήρθε τροποποίηση για τα σχολεία της Καντάνου. «Όφειλε το υπουργείο να συμπεριλάβει και το σχολείο του Έλους που ήταν και αυτό χαρακτηρισμένο ως «δυσπρόσιτο» όπως της Καντάνου.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, σε συνεργασία με τους δασκάλους, εξέδωσε ψήφισμα για το ζήτημα. Δείτε το πατώντας ΕΔΩ.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook